Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.04.2014 - Concentrări economice: Comisia aprobă achiziționarea GTS Central Europe de către Deutsche Telekom
ED Targoviste

Comisia Europeană a autorizat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, proiectul de achiziție a societății de telecomunicații din Luxemburg GTS Central Europe („GTS”) de către rivala sa din Germania, Deutsche Telekom („DT”). Comisia a concluzionat că tranzacția nu ridică probleme de concurență, întrucât entitatea rezultată în urma concentrării se va confrunta și după concentrare cu o concurență puternică, iar clienții vor dispune în continuare de un număr suficient de furnizori alternativi pe toate piețele afectate.

Comisia a analizat efectele concentrării asupra concurenței pe mai multe piețe în Ungaria,România, Republica Cehă și Polonia, unde părțile desfășoară activități care se suprapun sau au legături verticale. Activitatea GTS din Slovacia nu este vizată de această tranzacție.

Activitățile celor două întreprinderi se suprapun pe piețele angro ale serviciilor de linii închiriate și pe cele cu amănuntul referitoare la conectivitate pentru clienți profesionali din Ungaria și România, precum și pe piețele serviciilor de tranzit național al apelurilor din Republica Cehă și Ungaria. Comisia a ajuns la concluzia că achiziția nu ridică probleme de concurență pe aceste piețe. Comisia a constatat, în special, că alți actori puternici, precum Invitel și UPC în Ungaria, Telefonica și Dial Telecom în Republica Cehă și Orange și Vodafone în România, vor continua să concureze cu entitatea rezultată în urma concentrării pe aceste piețe.

De asemenea, Comisia a evaluat impactul tranzacției asupra unui număr mare de piețe în care întreprinderile implicate în concentrare își desfășoară activitatea la diferite niveluri ale lanțului de aprovizionare. Mai concret, Comisia s-a axat pe următoarele piețe:

  1. piața din amonte pentru furnizarea angro de linii închiriate și piețele din aval pentru (a) servicii de conectivitate cu amănuntul pentru clienți profesionali și (b) furnizarea cu amănuntul de servicii de telecomunicații mobile, în Ungaria și în România. Investigația Comisiei a confirmat că pe piețele din aval clienții vor fi în măsură să se aprovizioneze de la furnizori alternativi sau să se orienteze parțial către alte soluții (cum ar fi soluțiile bazate pe rețele Ethernet, serviciile de rețea privată virtuală care utilizează protocolul IP sau fibra optică „neagră”). De asemenea, entitatea rezultată în urma concentrării nu va fi în măsură să împiedice sau să elimine concurența de pe piața angro a serviciilor de linii închiriate, din cauza prezenței sale limitate și a existenței mai multor clienți alternativi pe cele două piețe din aval;
  2. piața din amonte pentru furnizarea angro de servicii de tranzit național al apelurilor în rețele fixe și piețele din aval pentru (a) furnizarea cu amănuntul a serviciilor de telefonie vocală fixă în Ungaria și (b) furnizarea cu amănuntul a serviciilor de telecomunicații mobile către consumatorii finali în Ungaria și Republica Cehă. Serviciile de tranzit național al apelurilor sunt utilizate pentru conectarea a două rețele de telefonie care nu au acorduri de interconectare directă, astfel încât apelanții dintr-o rețea să poată contacta numere găzduite de o altă rețea. Investigația Comisiei a arătat că pe piețele din aval clienții vor fi în măsură să se aprovizioneze de la furnizori alternativi. În plus, acordurile de interconectare directă între operatorii de rețea, care sunt reglementate, sunt un substitut parțial pentru serviciile de tranzit național al apelurilor. Reglementarea acordă fiecărui operator de telefonie dreptul să se interconecteze direct la rețeaua oricărui concurent, la un preț plafonat. În fine, entitatea rezultată în urma concentrării nu va fi în măsură să împiedice sau să elimine concurența de pe piața din amonte din cauza cererii sale limitate de produse și servicii în amonte și a existenței mai multor clienți alternativi pe piețele din aval.

Prin urmare, Comisia a concluzionat că tranzacția nu ridică probleme de concurență pe aceste piețe.
Aceasta a fost notificată Comisiei la 11 martie 2014.

Informații despre întreprinderi și produse
Deutsche Telekom este o întreprindere activă pe plan internațional în sectorul telecomunicațiilor și are ca obiect principal de activitate furnizarea de servicii de telecomunicații fixe și mobile, precum și servicii de internet și de televiziune prin internet pentru consumatori, în special în Europa.

GTS Central Europe își desfășoară activitatea în sectorul telecomunicațiilor și este specializată mai ales în furnizarea de servicii de telecomunicații și de servicii personalizate din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor pentru întreprinderi, operatori de telecomunicații și administrații din Polonia, Republica Cehă, Ungaria, România și Slovacia.

Normele și procedurile în materie de control al concentrărilor economice
Comisia are îndatorirea de a examina concentrările și achizițiile în care sunt implicate întreprinderi a căror cifră de afaceri depășește anumite praguri (a se vedea articolul 1 dinRegulamentul privind concentrările economice) și de a preveni concentrările care ar afecta semnificativ concurența efectivă din SEE sau din orice parte substanțială a acestui spațiu.

Marea majoritate a concentrărilor notificate nu ridică probleme de concurență și sunt autorizate după o analiză de rutină. Din momentul notificării unei tranzacții, Comisia are, în general, 25 de zile lucrătoare, în total, pentru a decide dacă acordă aprobarea (faza I) sau începe o investigație detaliată (faza II).

Persoane de contact:
Antoine Colombani (+32 2 297 45 13, Twitter: @ECspokesAntoine)
Marisa Gonzalez Iglesias (+32 2 295 19 25)

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană