Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.09.2014 - Noaptea Cercetatorilor Europeni
ED Targoviste

 În cadrul Nopții Cercetătorilor Europeni (26 septembrie 2014), în România sunt organizate evenimente la Arad, Bacău, Bârlad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Timișoara și Tulcea. 

De exemplu, în București, publicul se va putea plimba printre stele și va putea contempla universul la Institutul Astronomic. Tot în București, pentru pasionații de muzică și tehnologie, se va organiza un atelier de compunere a unei melodii pe tabletă, iar cei interesați de crime misterioase îi vor putea ajuta pe detectivi și pe oamenii de știință să rezolve un caz. În același timp, vizitatorii din Tulcea vor putea explora ecosistemele Deltei Dunării, elevii de la mai multe licee și școli din Piatra Neamț vor desfășura activități științifice distractive, iar la Oradea roboții și alte echipamente electronice avansate vor constitui punctul de atracție al Nopții.

În cadrul seriei de evenimente dedicate, specialiști în domeniul cercetării vor împărtăși publicului din 300 de orașe și 29 de țări europene pasiunea lor pentru știință. Vizitatorii vor putea experimenta o mulțime de activități și vor putea vizita culisele laboratoarelor științifice, de obicei închise pentru public. Scopul Nopții Cercetătorilor Europeni este de a promova știința și de a-i încuraja pe tineri să urmeze o carieră în domeniul cercetării. 

Detalii despre seria de evenimente din România și orașele în care sunt organizate acestea se găsesc în pagina:
http://noapteacercetatorilor.eu/
 Mai multe informații pe tema Nopții Cercetătorilor Europeni sunt disponibile în comunicatul de presă din pagina:
http://ec.europa.eu/romania/news/25092014_noaptea_cercetatorilor_europeni_ro.htm


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană