Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.09.2014 - Cei mai buni tineri cercetători din Europa, premiați la Varșovia
ED Targoviste

Un concurs în care cei mai promițători tineri oameni de știință din Europa și-au prezentat proiectele de cercetare în fața unui juriu internațional s-a încheiat săptămâna aceasta cu o ceremonie de premiere la Varșovia.
La cea de-a 26-a ediție a Concursului UE pentru tinerii cercetători au participat 110 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani, din 36 de țări.
Aceștia au prezentat 77 de proiecte de cercetare inovatoare în domenii diverse, cum ar fi chimia, ingineria, informatica și medicina. Au fost desemnați 43 de câștigători, care au primit premii în bani totalizând 62 500 de euro.
De asemenea, câștigătorii vor fi recompensați cu vizite de o săptămână la centre de cercetare științifică de top din Europa, cum ar fi centrul pentru fizica particulelor (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară, CERN).

O paletă largă de domenii de cercetare
Au fost acordate trei premii I, de câte 7 000 de euro. Câștigătorii sunt: João Pedro de Araújo, din Portugalia; Mariana de Pinho Garcia și Matilde da Silva, din Portugalia; Luboš Vozdecký, din Republica Cehă. Aceștia au realizat proiecte originale în domeniul matematicii, al biologiei și respectiv al fizicii.
La concursul european au putut participa doar proiecte care au câștigat deja premiul I la concursurile științifice naționale.
Concursul a fost lansat de UE în 1989 pentru a încuraja cooperarea dintre tinerii cercetători și pentru a le oferi acestora șansa de a fi îndrumați de cercetători europeni de frunte.
Numărul participanților a crescut de la 59, la prima ediție a concursului, care a avut loc la Bruxelles în 1989, la 110, în acest an.
Unii dintre laureații edițiilor anterioare au urmat cariere de succes în cercetare, fiind angajați de exemplu în organizații de prestigiu precum Agenția Spațială Europeană.

Interesul pentru știință și tehnologie
Concursul își propune să încurajeze tot mai mulți tineri să studieze discipline științifice și tehnice și să aleagă cariere în domeniul științei și cercetării.
Un alt obiectiv este acela de a spori prezența feminină în domeniu.
Anul acesta, 37 % dintre participanți au fost fete - cu 7 % mai mult decât în 1997, an în care a fost depășit pentru prima dată pragul de 30 %.

Comunicat de presă - Cei mai buni oameni de știință tineri ai Europei au fost premiați la Varșovia
Întrebări și răspunsuri despre Concursul pentru tinerii cercetători 
A 26-a ediție a Concursului pentru tinerii cercetători 
Istoricul Concursului pentru tinerii cercetători 
Obiectivele concursului
Videoclipuri legate de Concursul pentru tinerii cercetători 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană