Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.10.2014 - Agenda săptămânii 27 octombrie – 2 noiembrie 2014
ED Targoviste

Marți, 28 octombrie: Conferința "Strategiile de incluziune a populației roma"
Știre: Dna Angela Filote va participa la deschiderea conferinței "Strategiile de incluziune a populației roma", eveniment organizat de Agenția pentru dezvoltare comunitară "Împreună".
Context: Incluziunea socială a romilor este un domeniu de interes constant în cadrul strategiei "Europa 2020", ei reprezentând unul din grupurile vulnerabile cele mai afectate de criză. România se confruntă cu provocări majore în acest sens.
Conferința va fi o bună ocazie pentru a discuta prioritățile identificate de România în ceea ce privește incluziunea socială a romilor în următorii șapte ani.
Eveniment: La eveniment vor participa demnitari și experți implicati în elaborarea politicilor în domeniu. În plus, în cadrul sesiunilor speciale de tip panel, reprezentanții organizațiilor responsabile cu implementarea proiectelor vor prezenta o serie de proiecte din domeniul incluziunii sociale a grupurilor vulnerabile, în special a romilor, puse în aplicare la nivel european și național, care au înregistrat deja rezultate concrete. Poveștile de succes prezentate vor fi culese și integrate într-un „set de instrumente”, cu scopul de a pune la dispoziția părților interesate modele de intervenții ce ar putea fi incluse în conceptul viitoarelor programe operaționale/programe naționale de investiții, menite să încurajeze incluziunea socială a romilor în România.
Evenimentul va avea loc marți, 28 octombrie, orele 09.00 - 17.00, la Hotel Caro, str. Barbu Văcărescu 167A. Sala va fi confirmată ulterior.
Surse: Agenda evenimentului va fi publicată ulterior.
Persoană de contact: Gelu Duminica office@agentiaimpreuna.ro 021 210 05 39

Marţi, 28 octombrie: Seminarul "Actori-cheie în lupta împotriva discriminării romilor: poliţişti, avocaţi, jurnalişti și ONG-uri" la Spațiul Public European
Știre: Centrul de Resurse Juridice şi Fundaţia Secretariatul Romilor organizează, la Spațiul Public European, seminarul intitulat "Actori-cheie în lupta împotriva discriminării romilor: poliţişti, avocaţi, jurnalişti şi ONG- uri". În cadrul seminarului vor fi prezentate patru ghiduri practice, unul pentru fiecare actor-cheie, şi vor avea loc discuţii privind acţiunile de cooperare între aceștia, în vederea unei mai bune colaborări pentru combaterea rasismului.
Context: Seminarul are loc în cadrul proiectului european NET-KARD – Cooperarea și crearea de rețele între actorii cheie care luptă împotriva discriminării romilor, co-finaţat de Comisia Europeană şi coordonat de organizaţia Fundación Secretariado Gitano (FSG) din Spania. Partenerii de implementare a proiectului sunt: Centrul de Resurse Juridice (CRJ, România), Fundaţia Secretariatul Romilor (FSR, România), Reţeaua Portugheză Europeană Anti-Sărăcie (EAPN, Portugalia), Înaltul Comisariat pentru Migrație (ACM, I.P., Portugalia), Oficiul Naţional pentru Antidiscriminare Rasială (organismul de egalitate din Italia) și Istituto Internazionale Scienze Mediche Antropologiche e Sociali (IISMAS, Italia).
Eveniment: Marți, 28 octombrie, Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr 31), orele 10.00 – 13.00: Seminarul "Actori- cheie în lupta împotriva discriminării romilor: poliţişti, avocaţi, jurnalişti şi ONG-uri"
Surse: Centrul de Resurse Juridice http://www.crj.ro
Fundația Secretariatul Romilor http://www.gitanos.org/romania/informacion/fundatia_secretariatul_romilor.html.en
Pagina de internet a Spațiului Public European http://ec.europa.eu/romania/about_us/spatiul_public_european_ro.htm
Spațiul Public European pe Facebook https://www.facebook.com/spatiul.public.european
Spațiul Public European pe Twitter http://www.twitter.com/SPE_RO
Persoană de contact: Ágnes Csonta office@crj.ro 021 212 05 20

Joi, 30 octombrie: Scurtmetraje cehe la Spațiul Public European
Știre: Cu ocazia zilei naționale a Republicii Cehe, Spațiul Public European vă invită la proiecția unei serii de scurtmetraje de animație și ficțiune, realizată în colaborare cu Centrul Ceh. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Context: JOIA de film este o serie de proiecții de film care se adresează publicului larg, de la elevi și studenți la pensionari. Prima ediție a avut loc în ianuarie 2013. De atunci au fost difuzate peste 60 de filme documentare și de ficțiune din toate colțurile Europei și nu numai.
Eveniment: Joi, 30 octombrie, Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr 31), orele 19.00: Seară de scurtmetraje cehe
Surse: Pagina de internet a Spațiului Public European http://ec.europa.eu/romania/about_us/spatiul_public_european_ro.htm
Spațiul Public European pe Facebook https://www.facebook.com/spatiul.public.european
Spațiul Public European pe Twitter http://www.twitter.com/SPE_RO
Pagina de internet a Centrului Ceh http://www.czech-it.ro
Centrul Ceh pe Facebook https://www.facebook.com/CentrulCeh
Centrul Ceh pe Twitter https://twitter.com/centrulceh
Persoană de contact: Monica Cîmpeanu monica.cimpeanu@spatiuleuropa.eu 021 212 16 19


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană