Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.12.2014 - Agenda săptămânii 15 – 21 decembrie 2014
ED Targoviste

Luni, 15 decembrie: Vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen și comisarul pentru politici regionale Corina Crețu la București
Știre: Vicepreședintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, și comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, vor efectua luni, 15 decembrie, o vizită oficială în România.
Context: România este primul stat membru al Uniunii Europene pe care vicepreședintele Katainen îl vizitează pentru a prezenta planul de investiții în valoare de 315 miliarde de euro anunțat de președintele Juncker la finalul lunii noiembrie.
Eveniment: Vicepreședintele Katainen și comisarul Crețu vor avea o serie de întâlniri la nivel înalt cu oficiali români și vor participa, la Banca Națională a României, la conferința "Un impuls pentru investiții în Europa", precum și la o dezbatere cu studenții Academiei de Studii Economice. De asemenea, cei doi oficiali europeni vor deschide "Gala Fondurilor Structurale", eveniment în cadrul căruia vor fi premiate proiectele de succes finanțate cu fonduri europene în exercițiul bugetar 2007 - 2013.
Surse: Agenda vizitei și evenimentele deschise presei http://ec.europa.eu/romania/news/12122014_jyrki_katainen_si_corina_cretu_vizita_oficiala_bucuresti_ro.htm
Planul de investiții http://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-investment/plan/index_en.htm
Persoană de contact: Mihai Roșioru mihai.rosioru@ec.europa.eu 0724 232 197

 

Luni, 15 decembrie: Gala Fondurilor Structurale
Știre: Reprezentanța Comisiei Europene în România va invită luni, 15 decembrie, la Gala Fondurilor Structurale, unde vor fi premiate proiecte finanțate de Uniunea Europeana in Romania in perioada 2007-2013.
Context: Gala Fondurilor Structurale încheie seria celor 7 conferințe regionale, organizate în 2014 împreună cu Structural Consulting Group, sub motto-ul "Repornim împreună motorul dezvoltării regionale prin fonduri structurale". Această serie de conferințe și-a propus să aducă în lumina reflectoarelor proiectele de succes și să valorifice experiențele acumulate în perioada 2007-2013, promovând astfel către beneficiari, autorități, jurnaliști și publicul larg bunele practici în utilizarea fondurilor europene.
Eveniment: Gala Fondurilor Structurale, organizată de către Reprezentanța Comisiei Europene și Structural Consulting Group, va ava loc luni, 15 decembrie 2014, începând cu orele 18:00, la Biavati Events (str. Rahmaninov 2B). Evenimentul va fi deschis de vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, de comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, și de ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.
Accesul presei este posibil în baza legitimației de presă.
Surse: Pagina de internet a Galei Fondurilor Structurale http://www.proiecte-structurale.ro/conferinte/Gala-Fondurilor-Structurale-9-decembrie-2014-BUCURESTI--eID137.html
Persoană de contact: Mihai Roșioru mihai.roșioru@ec.europa.eu 0724 232 197

 

Joi, 18 decembrie: Film de animație la Spațiul Public European
Știre: Spațiul Public European încheie seria JOIA de film din 2014 cu Brendan și secretul din Kells / The Secret of Kells. Proiecțiile JOIA de film vor fi reluate în luna ianuarie.
Context: JOIA de film este o serie de proiecții de film care se adresează publicului larg, de la elevi și studenți la pensionari. Prima ediție a avut loc în ianuarie 2013. De atunci au fost difuzate peste 60 de filme documentare și de ficțiune din toate colțurile Europei și nu numai.
Eveniment: Joi, 18 decembrie, Spațiul Public European (str. Vasile Lascăr 31): proiecția filmului Brendan și secretul din Kells / The Secret of Kells (animație, aventură, familie, Franța-Belgia-Irlanda, 2009, regia: Tomm Moore, Nora Twomey, 75 min.)
Surse: MFDB – Baza de date a filmelor finanțate prin programul MEDIA http://www.mfdb.eu/en/film-the_secret_of_kells_c69929
Pagina Spațiului Public European http://ec.europa.eu/romania/about_us/spatiul_public_european_ro.htm
Pagina Facebook a Spațiului Public European https://www.facebook.com/spatiul.public.european
Spațiul Public European pe Twitter https://twitter.com/spe_ro
Persoană de contact: Monica Cîmpeanu + 40 21 212 1619 monica.cimpeanu@spatiuleuropa.eu


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană