Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
13.02.2015 - România, printre statele UE cu cele mai bune performanțe în utilizarea numărului unic de urgență 112
ED Targoviste

Potrivit unui raport recent, România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacție (sub 10 secunde) și o acuratețe sporită în localizarea apelanților la numărul unic de urgență 112. În plus, ea face parte dintre cele 5 state membre care reprezintă exemple de bună practică în termen de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului.

Timpul de reacție mediu este de 3,68 secunde în România și este înregistrat în cazul a 94,63% dintre apelurile la numărul 112. În ce privește localizarea apelanților, doar în 2% dintre cazuri ea nu este posibilă, acuratețea localizării fiind de 97,20% pentru rețelele de telefonie fixă și de 99,27% pentru cele de telefonie mobilă. În plus, atât folosirea numărului 112, cât și localizarea apelantului funcționează și în roaming în cazul României.  

România este unul dintre statele membre UE în care numărul 112 este singurul număr de urgență disponibil.

Pe ansamblul Uniunii, Comisia a făcut apel la toate statele membre să își intensifice eforturile în vederea unei mai bune localizări a apelanților, precum și pentru facilitarea accesului la acest număr persoanelor cu dizabilități. De asemenea, ea a îndemnat statele membre cu deficiențe în domeniu să își îmbunătățească atât performanțele, cât și modul de monitorizare a lor, în ceea ce privește timpul de reacție.

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană