Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
20.04.2015 - Contribuții mai mici la bugetul UE în 2015
ED Targoviste

Una dintre cele două propuneri de rectificare bugetară prezentate miercuri, 15 aprilie, de Comisia Europeană are în vedere România și încă 2 state membre (Bulgaria și Italia). Ea se referă la sprijinul acordat din Fondul de solidaritate acestor state membre în urma inundațiilor din 2014.

Cea de a doua are în vedere faptul că, datorită veniturilor suplimentare obținute în 2014, toate statele membre vor contribui la bugetul UE cu 1,4 miliarde de euro mai puțin în anul 2015, comparativ cu 2014. Veniturile menționate provin, în principal, din amenzi date în domeniul concurenței și din taxele vamale percepute la importurile din afara UE, încasate în ultima parte a anului trecut.

Context
Prin definiție, orice buget (fie că este vorba de cel al UE, al unui stat membru, al unei companii private sau al unei gospodării) se întemeiază pe prognoze și estimări. Prin urmare, el se modifică frecvent în concordanță cu cheltuielile și veniturile reale.
Propunerile de rectificare bugetară reprezintă cereri de modificare a bugetului deja adoptat, iar unele dintre ele, cum ar fi cea referitoare la soldul pozitiv din anul precedent, sunt prezentate în mod regulat în fiecare an. Numărul de propuneri prezentate de către Comisie variază de la un an la altul, iar un număr anual de 8-10 propuneri nu reprezintă o situație neobișnuită.

Persoane de contact pentru presă:
Alexander Winterstein – Tel. +32 229 93265
Andreana Stankova – Tel.: +32 229 57857
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile

  1. Propunere de rectificare bugetară nr. 3 
  2. Propunere de rectificare bugetară nr. 4
Fondul European de Solidaritate: 66,5 milioane de euro pentru Bulgaria, Italia și România în urma unor inundații grave


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană