Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.06.2015 - Instrumente financiare pentru întreprinderi sociale și micro-întreprinderi
ED Targoviste

Comisia Europeană și Fondul European pentru Investiții (FEI) au semnat miercuri, 24 iunie 2015, un acord de sprijin financiar pentru dezvoltarea micro-întreprinderilor și întreprinderilor sociale din statele membre. Sprijinul va fi furnizat prin Programul european pentru ocuparea forței de muncă  și inovare socială, care va aloca 96 de milioane de euro în perioada 2014 – 2020 drept garanție pentru atragerea unui volum total de credite de peste 500 de milioane de euro adresat acestui tip de întreprinderi.

Garanția de 96 de milioane de euro este gestionată și implementată de FEI. Ea va oferi protecție împotriva riscurilor pentru produsele de creditare oferite micro-întreprinderilor și întreprinderilor sociale. FEI nu va oferi sprijin financiar direct întreprinderilor, ci va implementa facilitatea de garantare a creditelor prin intermediari locali, cum ar fi instituțiile de microfinanțare, de garantare a investițiilor sau băncile. Acești intermediari vor lucra direct cu părțile interesate pentru a le oferi sprijin.

Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea muncii, a declarat: "Cu sprijinul acestor fonduri, zeci de mii de locuri de muncă vor fi create. Prin facilitarea accesului la finanțare, noi întreprinderi vor fi înființate, iar  cele existente vor putea să se dezvolte. Programul lansat este o expresie clară a angajamentului ferm al Comisiei Europene de a crea locuri de muncă și a sprijini creșterea economică, precum și de a îmbunătăți condițiile sociale. "

Persoane de contact pentru presă:
EIF: David Yormesor, tel: +352 42 66 88 346, e-mail: d.yormesor@eif.org
Comisia Europeană: Christian WIGAND , +32 2 296 22 53, Tove ERNST +32 2 298 67 64
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct by phone 00 800 67 89 10 11 or by email

Pagini Utile

  1. Comunicat de presă integral (în engleză)
  2. Programul european pentru ocuparea forței de muncă  și inovare socială
  3. Sprijinul Uniunii Europene pentru antreprenoriatul social


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană