Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
25.08.2015 - Schimb de experiențe și bune practici cu finanțare europeană
ED Targoviste

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a adoptat programul de cooperare inter-regională Interact, având ca scop crearea unei platforme centrale pentru schimbul de informații  și bune practici și pentru realizarea de inițiative comune.

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, a declarat: "Regiunile europene sunt tot mai conștiente că una dintre cele mai bune posibilități de a găsi răspunsuri la provocările cu care se confruntă în comun, indiferent dacă acestea sunt economice, de mediu sau sociale, este cooperarea. Prin îmbunătățirea rezultatelor obținute de programele de cooperare sau prin încurajarea unor noi forme de cooperare, cum ar fi strategiile macro-regionale, programul Interact va contribui la creșterea eficienței politicilor publice."

Programul are la dispoziție în jur de 40 de milioane de euro și va finanța, în principal, proiectele și acțiunile dedicate îmbunătățirii capacității programelor de cooperare teritorială în domeniul gestiunii și controlului, precum și al comunicării rezultatelor obținute. Capacitatea de gestiune va fi îmbunătățită și prin implementarea unor demersuri inovatoare în domeniul cooperării, cum ar fi Grupul european pentru cooperare teritorială sau strategiile macro-regionale realizate de parteneri din diferite țări și administrații naționale.

Acțiunile și proiectele (cofinanțate în proporție de 85% prin Fondul de dezvoltare regională - FEDR) vor fi puse în practică prin Secretariatul Interact de la Bratislava (SK) și prin 4 birouri de informare, aflate la Turku (Finlanda), Valencia (Spania), Viena (Austria) și Viborg (Danemarca).

Context
Interact se adresează celor 28 de state membre UE, Norvegiei și Elveției. Programul are alocate 36,6 milioane de euro din FEDR pentru activitățile principale și 2,7 milioane pentru asistență tehnică. Asistența financiară europeană va fi completată de 7 milioane de euro din fonduri publice naționale.

Date de contact:
Regiunea autonomă a Bratislavei
Secretariat Interact
Sabinovska 16
820 05 Bratislava 25
Slovacia
Tel. +421 2 48 264 130
 
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană