Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.05.2016 - Comisia solicită transpunerea normelor privind achizițiile publice
ED Targoviste

Comisia Europeană a solicitat joi, 24 mai, României și altor 20 de state membre, să transpună integral una sau mai multe dintre cele trei directive privind achizițiile publice și concesiunile (Directivele2014/23/CE2014/24/CE și 2014/25/CE).

Toate statele membre aveau obligația de a notifica transpunerea noilor norme în materie de achiziții publice până la data de 18 aprilie 2016.
Solicitarea Comisiei ia forma unor scrisori de punere în întârziere, care au fost trimise Austriei, Belgiei, Bulgariei, Croației, Republicii Cehe, Ciprului, Estoniei, Irlandei, Greciei, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Țărilor de Jos, Poloniei, Portugaliei, României , Sloveniei, Finlandei, Spaniei  și  Suediei.

Noile directive sporesc eficiența sistemului de achiziții publice din Europa și prevăd norme mai inteligente și proceduri electronice.
Autoritățile care au făcut deja tranziția la achizițiile publice electronice raportează economii cuprinse între 5 și 20 %. Având în vedere faptul că statele membre ale UE cheltuiesc anual peste 1,9 mii de miliarde EURO pentru achizițiile publice, orice economie de 5 % ar însemna un adaos de 100 de miliarde EURO pentru bugetele lor

Datorită noilor norme, întreprinderile mici și mijlocii vor putea participa mai ușor și cu costuri mai reduse la licitațiile pentru contracte de achiziții publice și vor putea respecta principiile transparenței și concurenței promovate de UE. De asemenea, un grad mai mare de transparență contribuie la creșterea responsabilizării și la combaterea corupției. 

Persoane de contact pentru presă:
Alexander WINTERSTEIN (+32 2 299 32 65)
Uldis ŠALAJEVS (+32 2 296 75 60)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană