Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
12.05.2013 - Concurs - "Suntem copii ai Europei"
ED Targoviste

Data: 3 iunie 2013 - Locaţie: Casa de Cultură a Sindicatelor şi Piaţa Mihai Viteazul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor  din Târgovişte

Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, manifestarea dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, sub egida “Suntem copii ai Europei”, doreşte să implice şi mai multe persoane din oraşul Târgovişte, fie ei copii sau tineri, nepoţi sau bunici. Activitatea concurs va avea loc luni, 3 iunie 2013, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi în Piaţa Mihai Viteazu, începând cu orele 10.00. În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” în rândul celor mici şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună. Toţi participanţii, fie ei participanţi în concurs ori simpli spectatori sunt aşteptaţi cu surprize şi cadouri.

În cadrul activităţii va avea loc un complex de concursuri la care vor participa delegaţii a câte 4 elevi de la clasele a III-a şi a IV-a de la şcolile din întreg judeţul Dâmboviţa care vor concura pentru premiile puse la bătaie. Fiecare participant va fi răsplătit, indiferent de rezultat. Fiecare delegaţie va reprezenta o ţară a Uniunii Europene care vor fi stabilite prin tragere la sorţi în data de 21 mai 2013, ora 16.00, după ce toate delegaţiile sunt înscrise. Toate echipajele vor avea acelaşi timp de lucru şi pot fi constituite din elevi care vin de la clase diferite de a III-a şi a IV-a. În cazul în care un delegat/o echipă se retrage, prof. coordonator/ delegatul /echipa retras/ă trebuie să îşi găsească un înlocuitor. Premiile oferite sunt substanţiale.

ATENŢIE: toate activităţile sunt punctate: de la respectarea criteriilor de selecţie, al nr. de participanţi, la numărul de susţinători ai echipei (cu cât mai mulţi susţinători are echipa, cu atât punctajul este mai mare, dar numărul acestora nu poate depăşi 50).

Dosarele incomplete nu vor intra în concurs.

În cadrul delegaţiei, fiecare elev va avea câte o sarcină, după cum urmează:
1. - un elev va fi ambasadorul ţării şi va prezenta câteva idei despre ţara pe care o reprezintă, într-un mod cât mai original, acesta poate fi ajutat şi de restul echipei, inclusiv de susţinători– maxim 5 minute;
2. - întreaga echipă (numai cei 4 delegaţi) va prezenta un dans la alegere;
3. - un elev va cânta pe negativul unei melodii sau acompaniat (se acceptă duete) – maxim 5 minute;
4. - doi elevi vor participa la probele sportive, după cum urmează:

  • cursa cu oul în lingură;
  • cursa cu 3 picioare (vor participa 2 elevi, echipă mixtă: fată şi băiat);
  • cursa cu sacul.

5. - doi elevi vor participa la proba de desene pe asfalt pe tema E dreptul meu, sunt cetăţean european! (materialele necesare sunt aduse de concurenţi). În caz de vreme nefavorabilă, concurenţii vor realiza un desen pe tema dată pe foaie de flipchart în acuarelă.

Concurenţii vor aduce şi acuarelele necesare. Foile de flipchart le aduce Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte. Toate echipele vor parcurge mai întâi o probă şi apoi vor trece la următoarea, de exemplu, mai întâi toate echipele vor cânta, apoi vor dansa etc).

Delegaţii care participă la probele sportive, nu pot participa la proba de desen!

Elevii se vor înscrie pe baza unui dosar care va cuprinde:
- Nume, prenume al copiilor care fac parte din delegaţie, precum şi sarcinile pe care aceştia le au de îndeplinit în concurs.
- unitatea de învăţământ, clasa, prof coordonator
- E-mail şi nr. de telefon mobil al învăţătorului coordonator care va face extragerea la sorţi a ţării în data de 21 mai 2013, ora 16.00.
- tabel cu numele şi prenumele persoanelor care vor participa în calitate de elevi susţinători, însoţitori/coordonatori, semnat şi ştampilat de conducerea şcolii (model anexat la prezentul regulament.
- o compunere/o poezie cu titlul  E dreptul meu, sunt cetăţean european! (max o pagină, caractere Times New Roman 14, la un rând).
- o planşă format A3 cu tema E dreptul meu să fiu copil (realizată de toţi concurenţii – concepţie liberă).

Temele trebuie realizate în întregime de elevi, rolul învăţătorului coordonator este numai acela de a îndruma copiii.

Dosarele vor fi depuse pana la data de 21 mai 2013, ora 14.00 pe e-mail sau direct la Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.
Pe baza dosarelor se va face selecţia delegaţiilor participante care vor fi anunţate în data de 21 mai 2013, ora 16.00. ATENŢIE la originalitate !!!!!!!!

Temele trebuie realizate în întregime de elevi, rolul învăţătorului coordonator este numai acela de a îndruma copiii.

ATENŢIE: LA PROBELE LA CARE VOR PARTICIPA DELEGAŢIILE, NU AU VOIE SĂ PARTICIPE SUSŢINĂTORII (mai puţin proba de prezentare a ţării de către ambasador)!

Atât susţinătorii, delegaţii cât şi cadrele didactice şi însoţitorii primesc câte un premiu.

Informaţii suplimentare :

e-mail: office@edtargoviste.ro;
telefon: Vlăduţ Andreescu – 0724.477991 sau 0788.477991.         


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte