Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
30.05.2013 - Încă un proiect de succes bifat de o echipă de bibliotecari din Dâmbovița

Ca de fiecare dată, Centrul EUROPE DIRECT  Târgovişte sprijină orice iniţiativă cetăţenească ori de rezolvare a unor nevoi a comunităţii. De astă dată este vorba despre implicarea în scrierea şi implementarea unor proiecte dedicate bibliotecilor publice şi oferirea de suport în realizarea unor activităţi specifice pentru tineret prin metode nonformale, precum teatru forum, şi voluntari care şi-au adus propria contribuţie.
Astfel, bibliotecile publice dâmbovițene sunt printre primele din țară care au oferit utilizatorilor servicii noi. Totul se datorează proiectelor cu finanțare pe  care bibliotecarii le-au accesat pe această cale. Utilizatorii s-au putut bucura și de evenimente cultural-artistice, și de echipamentele moderne cu care i-au îmbiat instituțiile de cultură.

O astfel de inițiativă a fost și proiectul Biblioteca mea e cea mai COOL-turală!, finanțat de Fundația IREX prin programul Biblionet, linia Idei de 15.000+ lei. El s-a desfășurat în perioada ianuarie – mai 2013 și a fost implementat în parteneriat de patru biblioteci publice din județul Dâmbovița, respectiv Biblioteca ”Nicolae Neagu” Doicești, Biblioteca ”Vasile Florescu” Voinești, Biblioteca ”Dragomir Iorgulescu” Văleni Dâmbovița, Biblioteca Orășenească Titu și Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.

Finalul a fost sărbătorit miercuri, 29 mai, la Biblioteca Județeană Dâmbovița, printr-un eveniment denumit Mic dejun cu presa.  În cadrul conferinței, s-au prezentat rezultatele proiectului, activitățile, impactul avut asupra comunității și asupra membrilor echipei de proiect. Activitatea a bifat prezența bibliotecarilor locali implicați, a câtorva dintre participanții la activități și a altor persoane care ar putea constitui o resursă și replica inițiativa în comunitățile lor.

Din decembrie 2012 și până astăzi, bibliotecile implicate în proiect au fost COOL și au organizat activități deosebite care au reunit un număr mare de participanți de toate vârstele în fiecare lună. Pentru organizarea și buna desfășurare a acestora, bibliotecarii au încheiat parteneriate cu biblioteci din țară, organizații ale societății civile, instituții de învățământ sau agenți economici. La final, bibliotecarii au cules roadele muncii lor, pentru că în urma proiectului, biblioteca fiecăruia dintre ei a fost dotată cu echipamente moderne, atât de utile în activitatea viitoare. Totodată, ei au putut observa cât de mult s-au dezvoltat din punct de vedere personal și profesional lucrând la Mini-ghidul implementării de proiecte cu finanțare pentru bibliotecarii publici și au putut admira fotografiile de la activitățile lor expuse și adunate într-un album.
Bineînțeles, membrii echipei nu vor păstra doar pentru ei cele învățate, ci vor împărtăși cu restul colegilor, atât în format fizic, cât și electronic mini-ghidul și albumul foto. Ei sunt convinși că din ce în ce mai mulți bibliotecari vor dori să le urmeze exemplul și să se implice în proiecte asemănătoare.

Finalul proiectului Biblioteca mea e cea mai COOL-turală!  a coincis cu Săptămâna Europeană a Tineretului (27 mai – 2 iunie), coincidență fericită pentru echipa de proiect, având în vedere că majoritatea participanților la activități au fost copii și tineri, iar unii dintre partenerii bibliotecilor implicate sunt organizații ale societății civile, active în domeniul tineretului. Așadar, s-au celebrat două evenimente importante în același timp.
Echipa de proiect mulțumește tuturor  participanților, partenerilor și celor care au făcut posibilă desfășurarea proiectului în bune condiții. Cu toții de abia așteaptă următorul proiect de succes.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte