Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2018
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
-
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
25.03.2009 - Telefonul mobil poate calcula amprenta ecologică
ED Targoviste

         La ora desfăşurării conferinţei de la Bali şi a relansării protocolului de la Kyoto, nu aveţi nevoie decât de un telefon mobil pentru a vă aduce contribuţia la lupta împotriva schimbărilor climatice.

         Telefonul mobil vă poate spune care este amprenta ecologică pe care o produceţi! O nouă aplicaţie pentru telefoanele mobile vă permite să vă evaluaţi propriile emisii de gaze cu efect de seră. Este suficient să descărcaţi aplicaţia şi să introduceţi apoi datele zilei: mijloacele de transport utilizate, sistemul de încălzire a locuinţei, timpul petrecut în faţa televizorului, alimentele consumate etc. Fiecare dintre noi este astfel invitat să se implice în acţiunea de combatere a încălzirii globale. Europa şi-a fixat obiectivul de a limita încălzirea planetei la 2 C, dar nu va reuşi să facă acest lucru fără sprijinul cetăţenilor săi.

         Problemele de mediu nu au frontiere, de aceea se impune o acţiune la nivel internaţional. Uniunea Europeană participă, începând de luni, 3 decembrie, la conferinţa de la Bali . Timp de două săptămâni, 191 de ţări membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite vor discuta despre luarea măsurilor care se impun după expirarea, în 2012, a protocolului de la Kyoto .

         UE va înainta partenerilor săi o serie de propuneri ambiţioase:

  • reducerea, în ţările dezvoltate, a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 30% până în 2020 şi cu 60-80% până în 2050;
  • participarea corectă şi echitabilă a celorlalte ţări, în special a economiilor emergente;
  • consolidarea sistemului de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră ;
  • creşterea cooperării în domeniul cercetării , în vederea dezvoltării tehnologiilor nepoluante;
  • reducerea emisiilor generate de transportul aerian şi naval;
  • lupta împotriva defrişărilor ;
  • adaptarea la schimbările climatice, în special în ţările cele mai sărace.

         Un acord internaţional ar urma să fie încheiat până în anul 2009, pentru a le lăsa tuturor părţilor semnatare timp suficient pentru ratificare.

         Informaţii suplimentare privind acţiunea la nivel european în domeniul schimbărilor climatice .NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european