Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
10.08.2013 - European Christmas Tree Decoration Exchange 2013
ED Targoviste

Este un proiect care presupune realizarea și schimbul de podoabe pentru Bradul de Crăciun lansat de Centrul EUROPE DIRECT Llangollen din Marea Britanie. Programul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2013 și este dedicat școlilor, respectiv cadrelor didactice și elevilor din clasele I-IV sau altor instituții care lucrează cu copii cu vârste între 6 și 11 ani.
Înscrierile se fac până la data de 16 septembrie 2013 (pe principiul ”primul venit, primul servit”), direct la sediul nostru din Târgoviște din strada Stelea, nr. 2 (în incinta Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița) sau prin e-mai la adresa: office@edtargoviste.ro, telefon 0345100581, 0345100582 sau 0724477991. Persoana de contact – Vlăduț Andreescu.

Anul 2013 înseamnă cel de-al treilea an consecutiv de proiect pentru Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște și școlile din județul nostru prin care sunt promovate tradițiile dâmbovițene de Crăciun în țările Uniunii Europene participante.

Cu o parte din decorațiunile primite de la instituțiile înscrise în program, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște va împodobi un Bradul de Crăciun și va organiza un spectacol umanitar împreună cu instituțiile dâmbovițene ce vor fi incluse în proiect și alți parteneri în luna decembrie.

Ce înseamnă European Christmas Tree Decoration Exchange 2013?
Școlile/instituțiile care se vor înscrie în acet proiect paneuropean vor fi organizate pe grupe de schimb de podoabe pentru Bradul de Crăciun care vor cuprinde aproximativ 30 de parteneri din diferite țări ale Uniunii Europene. Copii coordonați de cadre didactice (sau alt personal) vor realiza pachete cu obiecte, podoabe pentru Bradulul de Crăciun, mesaje, felicitări, precum și pachete informative prin care sunt prezentate obiceiuri, tradiții și rețete culinare de preparate ce se realizează în această perioadă specifice județului nostru. Toate acestea vor fi transmise școlilor/instituțiilor partenere. Astfel, pe parcursul lunii decembrie toate clasele de copii, dar și adulți, elevi, părinți sau cadre didactice, toți cei implicați în Schimb de podoabe pentru Bradul de Crăciun vor primi cadouri din toată Europa.

De ce acest proiect?
Școlile/instituțiile implicate vor obține în acest mod materiale didactice utile pentru mai multe domenii ale cunoașterii umane, iar copii vor învăța mai ușor și vor afla foarte multe detalii despre alte țări ale Europei din punct de vedere geografic, istoric, despre limbile vorbite la nivel european și despre ceea ce înseamnă să fii cetățean europan.

Beneficii.
Această inițiativă aduce avantaje atât școlilor/instituțiilor, centrelor EUROPE DIRECT cât și publicului larg din fiecare regiune a Europei implicată. În fiecare an numărul de parteneri a crescut ajungând anul trecut la peste 200 de școlidin 21 de țări europene coordonate de centre EUROPE DIRECT care își desfășoară activitatea în regiunile respective. În fiecare școală sunt implicați circa 100 de elevi ceea ce înseamnă aproximativ 20.000 de copii și cadre didactice, beneficiari direcți ai proiectului în fiecare an.

Scopul.
Scopul proiectului este de a informa și educa copii de la vârste cât mai fragede despre țările Uniunii Europene într-un mod creativ și care presupune activități plăcute și distractive.  Fiecare școală nu numai că va aprofunda cunoștințele despre propria cultură și tradiții pe parcursul realizării pachetelor pentru parteneri, dar vor descoperi și alte tradiții  și culturi europene. Vor învăța despre Crăciun și despre cum este petrecută această sărbătoare în diferite țări, copiii vor învăța diferite aspecte din fiecare țară cum ar fi limba, geografia, istoria, cultura și vor înțelege mai ușor ce înseamnă să fii cetățean european. Nu în ultimul rând, acest schimb va încuraja școlile să lucreze în viitor în parteneriat cu alte școli din întreg cuprinsul Uniunii Europene, menținând contactul cu partenerii lor de schimb de podoabe.

Rezultate.
Cu podoabele pe care fiecare școală le primește, acestea vor decora un Brad de Crăciun în școală sau în comunitate, astfel încât rezultatul final va fi un Brad de Crăciun European în multe școli locale din Uniunea Europeană. Fiecare Centru EUROPE DIRECT va primi, de asemenea, un set complet de decorațiuni pentru împodobirea Bradulului de Crăciun care să fie văzut de publicul larg în cadrul spectacolului umanitar. Alături de decorațiuni, școlile vor primi și pachete informative. Intenția este ca școlile să folosească aceste informații pentru ca toți copiii să învețe despre cum este sărbătorit Crăciunul în alte țări europene. De asemenea, școlile/instituțiile sunt încurajate să se implice în realizarea unui Crăciun European - spectacol umanitar - organizat de centrul EUROPE DIRECT Târgoviște.

Rolul Centrului EUROPE DIRECT.
Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, conform regulamentului de concurs, va acţiona ca mediator în județul Dâmbovița  jucând un rol activ în acest schimb, precum şi în relația cu presa. Rolul nostru este să acționăm ca punct de contact între școli și organizatorul proiectului la nivel european, respectiv Centrul EUROPE DIRECT Llangollen, Marea Britanie. Școlile trebuie să se înscrie prin intermediul Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște. Nu sunt acceptate școlile care se înscriu individual. De asemenea, în vederea realizării de către Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște al Bibliotecii Județene ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a Bradului de Crăciun, a spectacolului umanitar ce va avea loc cu ocazia sărbătorilor de iarnă, fiecare școală/instituție înscrisă va expedia un pachet complet cu decorațiuni pe adresa Centrului. Acesta poate fi prezentat și direct.

Ce școli/instituții se pot înscrie.
Sunt încurajate să participe grădinițele și şcolile primare (care lucrează cu copii în vârstă de 6-11 ani), dar și alte instituții de educație care desfășoară activități cu acest segment de vârstă pentru a împărtăși munca cu astfel de copii în întreaga UE. Fiecare şcoală implicată va realiza podoabe reprezentative pentru Bradul de Crăciun, decoratiuni din regiunea Sud - Muntenia şi, de asemenea, vor adăuga un pachet cu informaţii cu privire la modul în care este sărbătorit Crăciunul în zona noastră. Şcolile trebuie să facă decorațiuni suficiente pentru a trimite pachete la alte şcoli participante în întreaga UE. Coletele trebuie să conțină și CD-uri, DVD-uri sau stick USB cu informații despre tradițiile și obiceiurile de Crăciun din regiunea noastră.

Şcolile vor achita taxele poştale. Atenție! Este necesar să întrebați din timp la Poșta despre prețul de expediere al pachetelor.
NUMĂRUL MAXIM DE ȘCOLI ADMISE ESTE DE 8 PENTRU JUDEȚUL DÂMBOVIȚA.

Dacă doriţi să participați la acest proiect, vă rugăm să ne contactaţi cât mai curând posibil. Termenul limită este 16 septembrie 2013. Pentru înscriere trebuie să ne transmiteți datele de contact ale școlii pe care o reprezentați: Nume complet al școlii, adresa poștală, telefon (și un telefon mobil al coordonatorului proiectului din școala dumneavoastră), e-mail, precum și numele persoanei care va coordona activitățile în școală. Informațiile incomplete duc la descalificarea școlii respective.

La data de 15 octombrie vor fi anunțate grupurile de parteneri care vor face schimbul de podoabe.

Vineri 22 noiembrie este data limită de expediere a coletelor către instituțiile partenere. Nu vor fi acceptate centre sau școli după acest termen. Este foarte important ca toate școlile să expedieze toate coletele până cel târziu în data de 22 noiembrie, deoarece în perioada sfârșitului de an serviciile poștale pot avea întârzieri mari, mai ales pentru pachete, anul trecut foarte multe decorațiuni sosind după Crăciun și dezamăgind copiii. Bineînțeles, puteți începe realizarea de podoabe încă de pe acum.

Vineri, 13 decembrie
Se dorește ca la această dată toate școlile și centrele să fii primit deja toate decorațiunile și pactele informative, astfel încât de la această dată Bradulii de Crăciun să poată fi decorați și copiii să se poată bucura de el înainte vacanța de Crăciun.

Centrul dumneavoastră local EUROPE DIRECT Târgoviște:
Strada Stelea, nr. 2
Târgoviște
Dâmbovița
130018
Tel. 0724477991
Fax. 0345100582
vladut_andreescu@yahoo.com
www.edtargoviste.ro
Persoană de contact - Vlăduț Andreescu

Descarca ghidul proiectului (engleza)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte