Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
13.09.2013 - Tinerii dâmboviţeni în căutarea drepturilor pierdute
ED Targoviste

În contextul actualei crize economice cu care se confruntă întreaga lume, pare că am uitat cu toţii de drepturile pe care le avem, atât cele fundamentale, cât și cele care ne revin în calitate de cetăţeni europeni. Este important ca fiecare dintre noi să-și cunoască drepturile, pentru a evita încălcarea lor, iar cum tinerii reprezintă viitorul societăţii, accentul trebuie pus pe instruirea lor în acest domeniu.

Pentru a da tinerilor șansa de a-și construi un viitor mai bun decât al actualei generaţii, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte în parteneriat cu Asociaţia Tineri pentru Europa de Mâine Târgoviște va desfășura în perioada 16 – 22 septembrie 2013 la Madrid un complex de activităţi denumite Seekers of lost rights. 8 dintre voluntarii EUROPE DIRECT Târgovişte vor participa la un proiect internaţional finanţat de programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene, coordonat de către organizaţia Salvaţi Copiii din Spania. Pentru a promova cetăţenia europeană activă, respectul pentru diversitate, drepturile omului și ale cetăţeanului și dialogul intercultural, la schimbul de tineri vor participa și ONG-uri din Italia și Grecia.

Activităţile, bazate pe educaţia nonformală, cuprind prezentări despre fiecare ţară, dacă cetăţenilor le sunt sau nu respectate drepturile în statul respectiv, măsurile care sunt adoptate împotriva încălcării drepturilor, cum se pot implica tinerii în acest sens. Pentru a exemplifica mai bine aceste aspecte, se va folosi teatru forum. Bineînţeles, în cadru intercultural, fiecare tară își va prezenta tradiţiile și obiceiurile, învăţând în același timp despre specificul celorlalte.

Vom reveni cu imagini și impresii ale participanţilor, așa că rămâneţi alături de noi!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte