Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
24.09.2013 - In cautarea drepturilor pierdute…

In perioada 16 -22 septembrie 2013, am participat, impreuna cu alti 7 voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, la schimbul de tineri numit „SEEKERS of the LOST RIGHTS”, organizat de „Save the Children” care a avut loc in Spania, orasul Madrid.

Pe parcursul acestor zile, am constientizat ca trebuie sa invatam sa lucram in echipa, sa devenim un grup unit, sa ne respectam unii pe altii si sa acceptam parerile fiecaruia, dar cel mai important, am invatat ca trebuie sa fii deschis, implicat in activitati si sociabil in restul timpului. Am fost zilnic provocati sa descoperim si sa adaugam cativa pasi importanti pe drumul cunoasterii. Chiar daca, pentru noi, nu a fost prima experienta de acest gen, pot spune ca fiecare schimb de tineri este diferit, fiind intotdeauna insotit de momente frumoase, amintiri pretioase care ne vor influenta viitorul.

In ritmurile latine si pline de veselie ale muzicii spaniole, ne trezeam in fiecare dimineata, plini de energie pentru activitatile care de fiecare data reuseau sa ne surprinda pe parcursul zilei. Printre acestea s-au numarat: dezbateri despre problemele europene si in mod special ale tarilor prezente in proiect, Italia, Spania, Romania si Grecia, petreceri interculturale cu dansuri, mancare, muzica si constume traditionale, teatru social, workshop-uri, jocuri de rol, prezentari, concursuri, dar si campanii stradale.

Chiar daca bariera comunicarii intr-o limba straina si-a facut simtita prezenta, intre cele 4 grupuri de tineri din tari diferite s-au legat prietenii stranse pentru ca in cele din urma sa reusim sa relationam si sa formam o mare echipa europeana. Am invatat impreuna cat de importanta este comunicarea, faptul ca trebuie sa incercam sa cunoastem o tara sau o persoana pentru a ne forma o parere justa despre ea, am renuntat la stereotipuri si preconceptii si am petrecut momente de neuitat impreuna. 

„A trecut prea repede”, am spus la final, si am incheiat aceste 7 zile petrecute in Madrid printre imbratisari si lacrimi, cu promisiunea de a organiza impreuna „SEEKERS of the LOST RIGHTS II”, intorcandu-ne in Romania cu prieteni noi si cu un mare bagaj de cunostinte, dar si cu mai multa incredere in noi, fericiti ca, in cele din urma, in ciuda micilor noastre dificultati de organizare, am reusit sa functionam ca o echipa!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte