Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
25.03.2009 - Locuiţi într-un oraş verde autentic ?
ED Targoviste
         În contextul extinderii continue a zonelor urbane, UE lansează un concurs în urma căruia va fi desemnată capitala verde a Europei şi încurajează, totodată, îmbunătăţirea calităţii vieţii a milioane de locuitori ai oraşelor.

         Dacă locuiţi într-un oraş verde şi agreabil, cu tradiţie în ceea ce priveşte protecţia mediului, acesta poate participa la prima ediţie a concursului „Capitala verde europeană”, iniţiat de UE.

         Patru din cinci cetăţeni europeni trăiesc la oraş, astfel încât se simte, acum mai mult ca oricând, nevoia de a avea un mediu urban verde şi sănătos. Pentru a oferi un stimulent atât urbaniştilor şi autorităţilor locale, cât şi locuitorilor, UE lansează premiul „Capitala europeană verde” . Acesta va fi acordat, în fiecare an, oraşului care a făcut cel mai mult pentru a proteja mediul şi pentru a crea locuitorilor săi cele mai sănătoase condiţii de viaţă.

         Ideea acordării premiului a aparţinut chiar oraşelor, obiectivul său fiind acela de a stimula identificarea unor soluţii inovatoare şi pe termen lung în materie de protecţie a mediului. Atenţia se va concentra pe spaţiile verzi, pe mijloacele de transport public ecologice şi pe ideile originale privind gestionarea deşeurilor şi poluarea fonică . Grupul de experţi şi juriul vor evalua, de asemenea, acţiunile în domeniu întreprinse de candidaţi în trecut şi planurile lor de viitor.

         În calitatea sa de capitală verde a anului, câştigătorul premiului va face schimb de bune practici cu alte oraşe europene şi va contribui la promovarea protecţiei mediului pe tot continentul european.

         Se pot înscrie la concurs toate oraşele europene cu peste 200 000 de locuitori. Termenul limită stabilit pentru primele ediţii (2010 şi 2011) este data de 1 octombrie 2008.

         Titlul de „Capitala europeană verde” va aduce oraşului câştigător un renume internaţional şi va mări atractivitatea acestuia pentru mediul artistic, turistic şi de afaceri.

Oraşe verzi deschise către viaţă


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european