Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
13.11.2013 - EUROPE DIRECT Târgoviște aduce, din nou, informația europeană în mediul rural

Bibliotecile publice sunt responsabile de informarea și educația populației din toate categoriile socio-profesionale și de vârstă, mai ales în zone unde informația ajunge mai greu, cum ar fi localitățile din mediul rural. În acest context, bibliotecarii comunelor trebuie să se  formeze și informeze permanent, pentru a ține pasul cu nevoile tuturor  utilizatorilor, mai ales dacă aceştia deservesc şi puncte de informare europeană.

Pentru a aduce noutățile mai aproape de cei care au reală nevoie, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a poposit în 2013 în bibliotecile dâmbovițene care găzduiesc puncte de informare europeană pentru a învăța bibliotecarii cum să-și sporească numărul de utilizatori.

O astfel de instruire a avut loc și în data de 12 noiembrie la Biblioteca Municipală Moreni.

În cadrul întâlnirii, bibliotecari din 14 localități au fost formați pentru a utiliza eficient resursele pe care instituțiile Uniunii Europene le pun la dispoziția cetățenilor: site-ul Europa, platforma bibliotecii on-line a Comisiei Europene – EUBOOKSHOP.EU, comunicarea eficientă în bibliotecă etc. Totodată, participanții au avut ocazia să experimenteze câteva metode de educație nonformală – jocuri de teambuilding și intercunoaștere și s-au prezentat câteva exemple de bună practică – proiecte sau activități implementate cu succes în cadrul punctelor de informare ori modalități de a atrage și lucra cu voluntari.

Bibliotecarii prezenți s-au arătat încântați de cele învățate și și-au exprimat dorința de a participa și la alte activități similare. EUROPE DIRECT Târgoviște rămâne alături de ei și în continuare!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte