Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
19.11.2013 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii jurnaliștilor europeni din Dâmbovița

Indiferent că ne place sau nu, presa, fie că vorbim despre cea scrisă, radio, TV sau on-line, este una dintre cele mai importante formatoare de opinie din societatea actuală. Jurnaliștii au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între jurnaliști ar crește calitatea informației care ajunge la cetățeni, iar prin popularizarea unui eveniment sau complex de evenimente cu ajutorul mass-mediei, toate categoriile de public ar afla în timp util pentru a participa. În acest sens, centrul european a demarat un concurs pentru presa locală, denumit Reporter european, împreună mai aproape de cetățean, la care au putut participa toți ziariștii dâmbovițeni care au publicat materiale transmise de instituție.

În 2013, competiția s-a aflat la cea de-a patra ediție, iar numărul de articole, interviuri și emisiuni depuse de participanți spre a fi jurizate a fost impresionant, mai exact 122. Festivitatea de premiere s-a desfășurat în data de 19 noiembrie 2013 la Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu.  În acest an, s-au evidențiat jurnaliștii care au promovat campania Ora de informare europeană în mediul rural, promovând activitățile care s-au desfășurat acolo de către echipa centrului. Premiile acordate au constat în aparatură electronică performantă utilă în activitatea de jurnalist.

Câștigătoarea locului I a fost DINU Cristina Daniela, care a primit un telefon mobil Huawei Ascend P6. Locul al-II-lea a fost ocupat de ENACHE George Ionuț, care a fost premiat cu o tabletă Allview Alldro, iar locul al-III-lea, premiat cu un telefon mobil ZTE Tania a fost adjudecat de către OPRESCU Lavinia Georgiana. Aceștia sunt campionii reporterilor europeni dâmbovițeni, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare.

EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut!

Evenimentul a fost desfăşurat cu ocazia instruirii semestriale a bibliotecarilor care deservesc puncte de informare europeană din judeţul nostru  - zona Târgovişte - cu tema generală EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Dâmboviţa…Puncte de informare europeană, eveniment în cadrul M7.b.1, activitatea 9. Atelierele de lucru derulate au acoperit subiecte precum Optimizarea diseminării informaţiilor venite de la instituţiile Uniunii Europene,Să utilizăm site-ul Europa, serviciile oferite de Biblioteca Comisiei Europene utilizând platforma online EUBOOKSHOP.EU, scriere de proiecte în context Tineret în acţiune etc. De menţionat faptul că o contribuţie importantă la realizarea workshop-urilor au adus-o bibliotecarele care s-au implicat activ în desfăşurarea de activităţi cu tematică europeană ori care au beneficiat în vreun fel de oportunităţile de formare profesională continuă puse la dispoziţie de EUROPE DIRECT Târgovişte şi care pe această cale au împărtăşit colegilor din experienţa lor.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte