Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
21.11.2013 - Bibliotecile publice dâmbovițene învață să comunice cu utilizatorii prin metode nonformale

Educația nonformală a pătruns încet în majoritatea instituțiilor publice din România, iar angajații lor au experimentat cel puțin o astfel de metodă de lucru. Bibliotecile sunt cele în care educația nonformală ar trebui să fie ”la ea acasă”, tocmai de aceea oamenii care lucrează aici trebuie să fie mereu pregătiți pentru acest gen de activități.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, unul dintre cei mai importanți promotori ai educației nonformale din Dâmbovița, realizează constant instruiri în acest domeniu pentru bibliotecarii locali. O astfel de activitate s-a desfășurat și în data de 21 noiembrie la Biblioteca Orășenescă ”Gh.N. Costescu” din Pucioasa, cu ocazia consfătuirii metodice a bibliotecarilor din nordul județului.

La eveniment au fost prezenți bibliotecari din 15 localități, care au fost martorii unor exemple de bună practică – proiecte de succes implementate de colegi din alte colțuri ale județului sau metode de management eficient al voluntarilor. Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a prezentat modalități nonformale de comunicare cu oameni din toate categoriile sociale și de vârstă, dar și exemple de activități care se pot realiza în cadrul punctelor de informare europeană găzduite de o mare parte dintre bibliotecile reprezentate la eveniment. Alături de aceste subiecte, echipa centrului european a prezentat și modalități de obținere a publicațiilor gratuite pentru informarea publicului larg – biblioteca on-line a Comisiei Europene, EUBOOKSHOP.EU sau cum se scriu proiectele pentru tineri.

Ultima parte a prezentării a avut legătură cu participarea managerului EUROPE DIRECT Târgoviște la Festivalul Șanselor Tale desfășurat la Centrul Cultural din aceeași localitate – Pucioasa. Aici, invitatul special le-a prezentat tinerilor cum îi poate ajuta voluntariatul și implicarea în proiecte finanțate prin programele de tineret să se dezvolte din punct de vedere personal și profesional.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște marchează încă o reușită în ceea ce privește informarea europeană și comunicarea în mod nonformal. Îi așteptăm pe toți cei prezenți și nu numai, să ne fie alături și cu alte ocazii. 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte