Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
21.11.2013 - Informația europeană ajunge și în școlile din mediul rural al județului Dâmbovița

Anul European al Cetățenilor – 2013 a fost dedicat în toată Uniunea Europeană în special promovării cetățeniei europene active în rândul populației de toate vârstele și din toate categoriile sociale. O atenție deosebită s-a acordat creșterii sentimentului de apartenență la Uniune în rândul tinerilor, mai ales al celor care provin din categoriile defavorizate.

EUROPE DIRECT Târgoviște a susținut dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din toate mediile sociale încă de la înființare, așa că a susținut numeroase ore de informare europeană în comunitățile din mediul rural. Un astfel de eveniment a avut loc și miercuri, 20 noiembrie, în localitatea Bezdead, acolo unde în cadrul bibliotecii publice este amenajat un punct de informare europeană. Acțiunea a fost înscrisă în programul Zilelor Bibliotecii și s-a desfășurat în mediu nonformal.

În cadrul activității, elevii din 2 școli au putut afla oportunitățile de a obține finanțare pentru ideile lor pe care le au la dispoziție începând cu 2014. Informațiile au stârnit interesul celor prezenți, mai ales considerând faptul că anul 2014 reprezintă schimbarea pentru programele de finanțare existente în perioada 2007 – 2013: Erasmus + pentru tineri, Europa Creativă și o nouă generație de fonduri structurale.

Ora de informare a coincis cu lansarea programului Biblionet la filiala Măgura a Bibliotecii Comunale ”Vasile Voiculescu” care a primit daruri cu această ocazie de la EUROPE DIRECT Târgovişte constând în materiale informative şi obiecte realizate de copii la şcoala de vară. De acum, cei care doresc să știe mai multe despre Uniunea Europeană și politicile sale, au la dispoziție calculatoare conectate la Internet cu acces gratuit chiar la biblioteca din comună. Ei pot utiliza aceste echipamente și pentru a ține legătura cu echipa EUROPE DIRECT  și a le adresa membrilor săi întrebări despre subiectele care îi interesează.

Le mulțumim tuturor pentru participare și îi invităm să ne fie alături și cu alte ocazii!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte