Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.11.2013 - Cetățenii europeni învață să fie activi și responsabili

Uniunea Europeană își dorește ca toți cetățenii săi să devină activi, iar o societate înfloritoare este ce ne dorim cu toții. Pentru a avea parte de ea, este necesar să ne implicăm în rezolvarea problemelor care ne afectează.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște își propune să promoveze în toate modurile cetățenia europeană activă, în special în rândul tinerilor, așa că cel mai potrivit mod de a face asta este folosind educația nonformală. În acest sens, centrul european a lansat în data de 22 noiembrie la Biblioteca Județeană ”Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița proiectul Cetățenii europeni își aleg în 2014 reprezentanții în mod responsabil!. Inițiativa este finanțată de Comisia Europeană și cofinanțată de Consiliul Județean Dâmbovița și are drept scop promovarea importanței implicării cetățenilor în viața comunității, pentru a crește numărul participanților la alegerile europarlamentare din 2014. Un prim grup țintă este constituit din tinerii care votează pentru prima dată cu ocazia euro-alegerilor din 2014, de aceea metodele utilizate sunt cele de educație nonformală: dezbateri, teatru forum, creații artistice etc.

O primă activitate din cadrul proiectului s-a desfășurat în ziua de 22 noiembrie, când, după conferința de presă de lansare, cei prezenți au putut urmări piesa de teatru forum Stă în puterea ta să schimbi ceva!, având drept temă un subiect de maxim interes - șomajul în rândul tinerilor. Publicul s-a dovedit a fi extrem de sensibil la situația prezentată și spectatorii au fost dornici să se implice în piesă pentru a schimba în bine viața unui tânăr.

Evenimentul și tema s-au bucurat și de prezența reprezentanților autorităților locale, un motiv în plus pentru a aduce aspectele de mai sus în discuție. Echipa de proiect le mulțumește tuturor pentru prezență și îi invită să participe și la celelalte activități, pentru că vor avea doar de câștigat. Urmează alte piese de teatru, dezbateri și un concurs de creație care le va permite să-și dea frâu liber creativității și să realizeze o Scrisoare pentru europarlamentarii actuali și viitori!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte