Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
03.12.2013 - Tinerii agricultori dâmbovițeni învață să fie cetățeni europeni activi

În județul Dâmbovița,  majoritatea populației locuiește în mediul rural, având drept ocupație principală agricultura. Având în vedere dificultățile cu care aceștia se confruntă, în comunitatea lor se resimte în mod accentuat nevoia de informare în domeniul cetățeniei europene.

Luând în considerare această nevoie, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a poposit în data de 2 decembrie la Băleni. Aici oamenii au drept principală sursă de venit agricultura, localitatea fiind cunoscută drept una din care provin majoritatea producătorilor din județ.

În mod firesc, tradiția de a cultiva plante se transmite din generație în generație, lăsând deoparte alte preocupări sau forme de educație. Pentru a forma spiritul civic și dorința de implicare în problemele societății a tinerilor localnici, echipa centrului european a susținut o nouă reprezentație de teatru forum în cadrul campaniei de responsabilizare a comunităților Stă în puterea ta să schimbi ceva! Întrucât campania se desfășoară în cadrul proiectului Cetățenii europeni își aleg în 2014 reprezentanții în mod responsabil!, și de această dată publicul s-a constituit în majoritate din tineri care vor vota pentru prima dată cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014.

Deși tema piesei a fost una de maxim interes pentru societatea actuală și anume, șomajul în rândul tinerilor, la început cei prezenți au fost puțin rezervați față de găsirea de soluții și implicarea în piesă pentru a rezolva situația expusă. În cele din urmă tinerii s-au încadrat în tiparul cetățeanului european activ, reușind să găsească soluții pentru situația dificilă desprinsă din realitatea zilelor noastre.

Astfel echipa EUROPE DIRECT Târgoviște a mai bifat un succes în încercarea de a-i stimula pe tinerii din toate categoriile sociale să devină cetățeni europeni activi, cu tot ce presupune asta. Sperăm ca ei să înțeleagă că o societate mai bună se poate construi numai cu ajutorul lor și că pot începe să contribuie la crearea acestuia prin prezența în număr cât mai mare la alegerea reprezentanților noștri din Parlamentul European care vor avea loc în mai 2014.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte