Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
15.04.2014 - Şi a fost ”Şcoala altfel”…

…O săptămână de educaţie nonformală în şcolile din România, perioadă în care elevii şi profesorii au încercat să depăşească barierele de comunicare şi să facă lucruri diferite împreună. Dacă în restul timpului nu prea au avut activităţi extra-şcolare, între 7-11 aprilie 2014 tinerii şi dascălii lor au vizitat muzee, expoziţii, ateliere de lucru cu tematici diferite, Grădina Zoologică şi altele.

Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte s-a alăturat demersului autorităţilor dâmboviţene, instituţiilor de educaţie şi cultură şi a oferit copiilor şi tinerilor o gamă largă de activităţi precum ore de informare, vizionare de filme de scurt metraj, dezbateri. Acestea au fost organizate în parteneriat cu alte instituţii din judeţ: Asociaţia Târgovişte spre Europa, Asociaţia Tineri pentru Europa de mâine, Consiliul Judeţean al Elevilor Dâmboviţa, Şcoala Vasile Cârlova, nr. 1 Târgovişte, Liceul Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgovişte, Biblioteca Comunală Mătăsaru, Şcoala Gimnazială Mătăsaru, Şcoala Gimnazială Râu Alb, Grădiniţa nr.  7 Târgovişte, Biblioteca Orăşenească Titu ş.a.

Luni, 7 aprilie a debutat cu coaching în voluntariat pentru elevi de liceu – un start bun în activităţile profesionale de echipă - Atelier de formare şi stimulare a aptitudinilor de spontaneitate la adolescenţi la care au participat elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgovişte. A urmat Training pentru copii de clasa a IV-a şi a VI-a la Biblioteca Orăşenească Titu – punct de informare europeană cu tema Vrei să fii cetăţean european activ?.

Fiind o activitate tot mai căutată de tineri – voluntariatul – marţi 8 aprilie a continuat cu coaching în voluntariat pentru elevii de liceu, de această dată cu elevi de clasa a X-a. Partea a doua a zilei a fost dedicată unui subiect deosebit de interesant - Să vorbim despre EUROPA. La ora de informare europeană amintită au participat elevi de la clasa a IV-a şi a V- a de la Şcoala Gimnazială Râu Alb şi  Şcoala Gimnazială Mătăsaru.  Cei mai destoinici voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte s-au implicat în campania stradală de informare europeană desfăşurată în Parcul Chindia în cadrul acţiunii Orăşelul Copiilor.
9 aprilie a însemnat un atelier de lucru cu tema Şi eu sunt cetăţean european!dedicat copiilor  de la Grădiniţa nr. 7 Târgovişte. Bineînţeles, activităţile au continuat cu o nouă sesiune de coaching în voluntariat pentru elevii de liceu.

Joi, 10 aprilie a fost ziua în care voluntarii au făcut public despre Cum mi-a schimbat viaţa...voluntariatul?, derulată în cadrul Colegiului Economic Ion Ghica Târgovişte, coordonatori Cristian Bănulescu şi Bogdan Vintilă – voluntari ED Târgovişte.

11 aprilie a fost ziua dezbaterilor cu tema Cum îmi găsesc un loc de muncă în Uniunea Europeană? Activitate derulată în cadrul proiectului Cetăţenii europeni îşi aleg reprezentanţii în mod responsabil în 2014! Elevi de la clasele a XII-a din cadrul Liceului Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgovişte, coordonaţi de psiholog Tamara Iscru au aflat astfel despre oportunităţile pe care UE le pune la dispoyiţia celor aflaţi în căutarea primului lor loc de muncă.

EUROPE DIRECT Târgovişte mulţumeşte tuturor participanţilor pentru prezenţă şi interes, dar şi partenerilor şi susţinătorilor care au contribuit la buna desfăşurare a activităţii în cadrul Şcolii altfel. Echipa va susţine şi alte demersuri de gen, oferind metode alternative de educaţie nonformală.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte