Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2018
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
06.05.2014 - 2 iunie - Suntem copii ai Europei
ED Targoviste

În planul său de evenimente pentru anul 2014, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa va organiza, luni 2 iunie 2014, începând cu ora 10.00 un complex de activităţi dedicate ZILEI INTERNAŢIONALE A COPILULUI, în Casa de Cultură a Sindicatelor şi Piaţa Mihai Viteazul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, sub genericul „Suntem copii ai Europei”.
Ataşat, găsiţi Regulamentul complexului de concursuri.

Vă aşteptăm!

 

REGULAMENT
CONCURS „Suntem copii ai Europei”

Data: 2 iunie 2014

Locaţie: Casa de Cultură a Sindicatelor şi Piaţa Mihai Viteazul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor  din Târgovişte

Ajunsă la cea de-a şasea ediţie, manifestarea dedicată Zilei Internaţionale a Copilului, sub egida “Suntem copii ai Europei”, doreşte să implice şi mai multe persoane din oraşul Târgovişte, fie ei copii sau tineri, nepoţi sau bunici. Activitatea concurs va avea loc luni, 2 iunie 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi în Piaţa Mihai Viteazul, începând cu orele 10.00. În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” în rândul celor mici şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună. Toţi cei prezenţi, fie ei participanţi în concurs ori simpli spectatori sunt aşteptaţi cu surprize şi cadouri.

În cadrul activităţii va avea loc un complex de concursuri la care vor participa delegaţii a câte 4 elevi de la clasele a III-a şi a IV-a de la şcolile din întreg judeţul Dâmboviţa care vor concura pentru premiile puse la bătaie. Fiecare participant va fi răsplătit, indiferent de rezultat. Fiecare delegaţie va reprezenta o ţară a Uniunii Europene care vor fi stabilite prin tragere la sorţi în data de 21 mai 2014, ora 14.00, după ce toate delegaţiile sunt înscrise. Toate echipajele vor avea acelaşi timp de lucru şi pot fi constituite din elevi care vin de la clase diferite de a III-a şi a IV-a. O şcoală poate să înscrie mai multe echipaje. În cazul în care un delegat/o echipă se retrage, prof. coordonator/ delegatul /echipa retras/ă trebuie să îşi găsească un înlocuitor. Premiile oferite sunt substanţiale.

ATENŢIE: toate activităţile sunt punctate: de la respectarea criteriilor de selecţie, al nr. de participanţi, la numărul de susţinători ai echipei (cu cât mai mulţi susţinători are echipa, cu atât punctajul este mai mare, dar numărul acestora nu poate depăşi 50).
Dosarele incomplete nu vor intra în concurs.
În cadrul delegaţiei, fiecare elev va avea câte o sarcină, după cum urmează:
1. - un elev va fi ambasadorul ţării şi va prezenta câteva idei despre ţara pe care o reprezintă, într-un mod cât mai original, acesta poate fi ajutat şi de restul echipei ca şi figuranţi, inclusiv de susţinători – maxim 3 minute;
2. - un elev va cânta pe negativul unei melodii sau acompaniat (se acceptă duete) – maxim 5 minute; 3. - întreaga echipă (numai cei 4 delegaţi) va prezenta un dans la alegere;
4. - doi elevi vor participa la proba de desene pe asfalt pe tema PLANETA EUROPEANĂ A COPIILOR (materialele necesare sunt aduse de concurenţi). În caz de vreme nefavorabilă, concurenţii vor realiza un desen pe tema dată pe foaie de flipchart în acuarelă.

Concurenţii vor aduce şi acuarelele necesare. Foile de flipchart le aduce Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte. Toate echipele vor parcurge mai întâi o probă şi apoi vor trece la următoarea, de exemplu, mai întâi toate echipele vor cânta, apoi vor dansa etc).

Elevii se vor înscrie pe baza unui dosar care va cuprinde:
-  Nume, prenume al copiilor care fac parte din delegaţie, precum şi sarcinile pe care aceştia le au de îndeplinit în concurs.
- unitatea de învăţământ, clasa, profesorului coordonator
- E-mail şi nr. de telefon mobil al învăţătorului coordonator care va face extragerea la sorţi a ţării în data de 21 mai 2014, ora 14.00.
- tabel cu numele şi prenumele persoanelor care vor participa în calitate de elevi susţinători, însoţitori/coordonatori, semnat şi ştampilat de conducerea şcolii (model anexat la prezentul regulament).
- o compunere/o poezie cu titlul  PLANETA EUROPEANĂ A COPIILOR (max o pagină, caractere Times New Roman 14, la un rând).
- o planşă format A3 cu tema PLANETA EUROPEANĂ A COPIILOR (realizată de toţi concurenţii – concepţie liberă).
Temele trebuie realizate în întregime de elevi, rolul învăţătorului coordonator este numai acela de a îndruma copiii.

Dosarele vor fi depuse pana la data de 21 mai 2014, ora 12.00 pe e-mail sau direct la Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.
Pe baza dosarelor se va face selecţia delegaţiilor participante care vor fi anunţate în data de 21 mai 2014, ora 14.00. ATENŢIE la originalitate !!!!!!!!

Temele trebuie realizate în întregime de elevi, rolul învăţătorului coordonator este numai acela de a îndruma copiii.

ATENŢIE: LA PROBELE LA CARE VOR PARTICIPA DELEGAŢIILE, NU AU VOIE SĂ PARTICIPE SUSŢINĂTORII (mai puţin proba de prezentare a ţării de către ambasador)!

Atât susţinătorii, delegaţii cât şi cadrele didactice şi însoţitorii adulţi primesc câte un premiu.

Informaţii suplimentare :
e-mail: office@edtargoviste.ro;
telefon: Vlăduţ Andreescu – 0724477991 sau 0788477991.                                                          


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte