Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
31.03.2009 - Marile capitale au stins luminile. Ora Pamantului - Earth Hour, 60 de minute de intuneric pentru salvarea Planetei
ED Targoviste

        Cladirile-simbol ale marilor capitale, celebre pentru iluminatul fantezist si plin de culori, au ramans in intuneric sambata noaptea, pentru o ora, in incercarea de a trage un semnal de alarma asupra incalzirii globale care ameninta tot mai mult existenta planetei.
Incepand cu Turnul Eiffel, sute de monumente si institutii publice sau private s-au ascuns in intuneric sambata, incepand cu ora 20,30, in intreaga Franta, in cadrul programului "O ora pentru Pamant - Earth Hour".

        Stingerea luminilor a generat in Hexagon o reducere de peste 1% a consumului de curent electric, respectiv 800 MW.

        La Paris, iluminatul extern a peste 200 de monumente - incepand cu Louvre, Notre Dame, l'Arc de Triomphe, Opera Garnier, Hotel de Ville si pana la podurile peste Sena - a fost intrerupt timp de o ora.
Iluminatul Turnului Eiffel a fost oprit doar pentru cinci minute, din motive de securitate.
La Bucuresti, Palatul Parlamentului si alte cladiri simbolice au fost cufundate in intuneric pentru o ora, iar voluntarii WWF (World Wide Fund for nature), impreuna cu trupa Sistem si Astroclubul Bucuresti, au oferit un spectacol in Piata Constitutiei, pentru cele cateva sute de sustinatori Earth Hour prezenti. 

        "Pentru noi, cea mai mare reusita a acestei campanii a reprezentat-o participarea oamenilor, in numar atat de mare. Oamenii au inteles ca participarea la Earth Hour este un mod simplu de a arata ca, impreuna, putem transmite un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice, cu atat mai mult cu cat anul 2009 este unul crucial pentru politicile de clima. In luna decembrie a acestui an, liderii mondiali se vor reuni la Copenhaga pentru a stabili un acord global privind combaterea schimbarilor climatice. Earth Hour a fost o oportunitate pentru noi toti de a ne uni fortele si de a transmite un mesaj comun care sa creasca sansele adoptarii unui acord puternic ", a declarat Luminita Tanasie, director de program WWF Romania. 

        Secretarul de Stat al ONU, Ban Ki-moon, a declarat recent ca Earth Hour va fi cea mai mai mare demonstratie publica a ingrijorarii oamenilor fata de schimbarile climatice. Oamenii le vor cere, practic, liderilor mondiali, sa incheie un acord pozitiv la Copenhaga. Un acord care sa protejeze oamenii si planeta de pericolul incalzirii globale. "Avem nevoie de un acord ambitios. De un acord corect si eficient", a subliniat Ban.

        „Earth Hour 2009 a fost un succes imens. Daca ati participat la Earth Hour, va multumesc, pentru ca participarea voastra a facut totul posibil. Munca noastra continua, intrucat, in urmatoarele 6 luni, liderii nostri trebuie sa decida daca si cum vor tine piept amenintarii schimbarilor climatice. Cu totii trebuie sa ne asiguram ca vor lua deciziile corecte”, a spus directorul WWF International, James Leape.
Surse: HotNews.ro, WWF


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european