Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
15.07.2014 - Informaţia europeană ajunge şi în şcolile din mediul rural al judeţului Dâmboviţa

Anul European al Cetăţenilor – 2014 a fost dedicat în toată Uniunea Europeană în special promovării cetăţeniei europene active în rândul populaţiei de toate vârstele şi din toate categoriile sociale. O atenţie deosebită s-a acordat creşterii sentimentului de apartenenţă la Uniune în rândul tinerilor, mai ales al celor care provin din categoriile defavorizate.

EUROPE DIRECT Târgovişte a susţinut dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor din toate mediile sociale încă de la înfiinţare, aşa că a susţinut numeroase ore de informare europeană în comunităţile din mediul rural. Un astfel de eveniment a avut loc şi luni, 14 iulie, în localitatea Lucieni, acolo unde în cadrul bibliotecii publice este amenajat un punct de informare europeană. Acţiunea a fost înscrisă în programul Şcoala de vară organizată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Lucieni şi s-a desfăşurat în mediu nonformal.

În cadrul activităţii, elevii 2 şcolii au putut afla oportunităţile oferite de centrele de informare şi comunicare EUROPE DIRECT celor care doresc să se implice în programme de voluntariat ori în proiecte cu finanţare europeană dedicate tinerilor şi copiilor. Informaţiile au stârnit interesul celor prezenţi, mai ales considerând faptul că anul 2014 reprezintă schimbarea pentru programele de finanţare derulate în perioada 2007 – 2013: Erasmus + pentru tineri, Europa Creativă şi o nouă generaţie de fonduri structurale. 

Le mulţumim tuturor pentru participare şi îi invităm să ne fie alături şi cu alte ocazii!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte