Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
04.10.2014 - Despre coaching şi voluntariat – experienţe inedite pentru cei care oferă fără să aştepte nimic în schimb

Să ai curajul de a schimba ceea ce se poate schimba, seninătatea de a accepta ceea ce nu se poate schimba și înțelepciunea de a face diferența între cele două. (Sfântul Augustin)

Voluntariatul este recunoscut astăzi prin lege. Mai mult, experienţa acumulată în diferite programe de voluntariat reprezintă un excelent început al carierei profesionale şi în acelaşi timp un mod de dezvoltare personală şi profesională pentru cei care nu mai sunt în căutarea primului lor loc de muncă.

Astfel,  în cadrul întâlnirii de coaching desfăşurată la Târgovişte în luna octombrie au fost abordate teme precum Ce este şi pentru cine este voluntariatul; Cum alegem activităţile de voluntariat în care să ne implicăm; Ce presupune o astfel de implicare; Despre motivaţii şi satisfacţii în activitatea de voluntariat; De la voluntariat la antreprenoriat social. Ca de fiecare data a fost invitate să prezinte din experienţa lor persoane care au un cuvând de spus. De această data, având în vedere subiectul ales, a fost vorba de Vlăduţ Andreescu, manager al Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte şi Bogdan Vintilă, voluntar în cadrul aceluiaşi centru.

După un joc de spart gheaţa şi de cunoaştere, participanţii la eveniment au aflat câteva din principiile în baza cărora funcţionează centrul atunci când este vorba de voluntari, care sunt avantajele unei astfel de colaborări pentru ambele părţi, dar şi informaţii privind proiectele în care sunt implicaţi voluntari, proiecte care aduc beneficii dâmboviţenilor şi care nu ar putea fi realizate fără sprijinul acestora, al voluntarilor prin intermediul unui film de scurt metraj realizat de...voluntari.
Poveşti de viaţă şi-au retrăit experienţa, cei prezenţi aflând totodată răspuns la întrebări de tot felul. Fie că este vorba de distracţie, de ocuparea timpului liber într-un mod util şi plăcut, pentru că doreşti să înveţi ceva nou ori să te dezvolţi personal sau pentru că vrei să socializezi, să beneficiezi de training-uri sau să îţi faci noi prieteni, toate acestea se regăsesc în viaţa unui voluntar.

Bineînţeles, acţiunea s-a încheiat cu tombola cu premii oferite de sponsori.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte