Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.11.2014 - EUROPE DIRECT Târgoviște promovează dezvoltarea și cooperarea

Toleranța și cooperarea sunt primii pași spre unitate în diversitate. Aceste valori trebuie însușite de la vârste fragede, pentru ca, învățându-le, copiii și tinerii să înțeleagă importanța lor pentru dezvoltarea și progresul societății în care trăim.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște susține dezvoltarea societății și a cetățenilor, sub toate formele ei. În acest sens, echipa organizației a susținut o prezentare despre dezvoltare și cooperare în cadrul fazei județene a concursului de creație „Cvintetul toamnei”. Evenimentul, la care au participat elevi din ciclul gimnazial din întregul județ, a fost organizat de Școala Generală „Mihai Viteazul” Târgoviște, în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială și alte instituții de învățământ din județ, s-a desfășurat în data de 25 noiembrie la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”.

Concursul a avut drept scop identificarea modurilor în care pot fi combătute elementele care afectează țările din lumea a treia de astăzi: sărăcia, foametea, conflictele armate, discriminarea, bolile. Acestea au fost, de fapt, cuvintele care au stat la baza creațiilor elevilor. Participanții, care s-au întrecut la mai multe categorii (poezie, eseu, poster), au fost extrem de creativi și au realizat lucrări deosebite. Dorința lor de a crea o societate unită s-a simțit și în interacțiunea cu membrii echipei EUROPE DIRECT Târgoviște, interacțiune care a demonstrat cât de dornici sunt să afle cât mai multe despre subiectul discutat. Vor avea timpul necesar pentru asta anul viitor, pentru că 2015 a fost declarat Anul European al Dezvoltării și Cooperării.

EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru atenție și îi invită să urmărească în continuare activitatea centrului!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte