Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2018
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
-
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.11.2014 - EUROPE DIRECT Târgoviște promovează dezvoltarea și cooperarea

Toleranța și cooperarea sunt primii pași spre unitate în diversitate. Aceste valori trebuie însușite de la vârste fragede, pentru ca, învățându-le, copiii și tinerii să înțeleagă importanța lor pentru dezvoltarea și progresul societății în care trăim.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște susține dezvoltarea societății și a cetățenilor, sub toate formele ei. În acest sens, echipa organizației a susținut o prezentare despre dezvoltare și cooperare în cadrul fazei județene a concursului de creație „Cvintetul toamnei”. Evenimentul, la care au participat elevi din ciclul gimnazial din întregul județ, a fost organizat de Școala Generală „Mihai Viteazul” Târgoviște, în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială și alte instituții de învățământ din județ, s-a desfășurat în data de 25 noiembrie la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”.

Concursul a avut drept scop identificarea modurilor în care pot fi combătute elementele care afectează țările din lumea a treia de astăzi: sărăcia, foametea, conflictele armate, discriminarea, bolile. Acestea au fost, de fapt, cuvintele care au stat la baza creațiilor elevilor. Participanții, care s-au întrecut la mai multe categorii (poezie, eseu, poster), au fost extrem de creativi și au realizat lucrări deosebite. Dorința lor de a crea o societate unită s-a simțit și în interacțiunea cu membrii echipei EUROPE DIRECT Târgoviște, interacțiune care a demonstrat cât de dornici sunt să afle cât mai multe despre subiectul discutat. Vor avea timpul necesar pentru asta anul viitor, pentru că 2015 a fost declarat Anul European al Dezvoltării și Cooperării.

EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru atenție și îi invită să urmărească în continuare activitatea centrului!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte