Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
02.12.2014 - Istoria, retrăită la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște

Domnitorul Constantin Brâncoveanu este un simbol al istoriei și credinței românilor. Dragostea sa de neam și tradiție a fost mai mare decât dragostea pentru fiii săi, astfel încât domnitorul a preferat să-și jertfească urmașii – cei patru fii, decât să renunțe la creștinism.
Cu toții știm că integrarea europeană înseamnă adoptarea legislației europene, dar păstrarea identității, culturii și tradiției naționale. În acest sens, EUROPE DIRECT Târgoviște a organizat un eveniment menit să aducă în atenția tinerilor curajul și iubirea de țară de care a dat dovadă domnitorul Constantin Brâncoveanu, ctitorul unor monumente cunoscute în întreaga Europă.

Vineri, 28 noiembrie, în cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi zilelor Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, instituția a fost gazda piesei de teatru „Rugul brâncovenesc”. Reprezentația a fost pusă în scenă cu sprijinul cercului de teatru „Barbu Ștefănescu Delavrancea” din București, a Bibliotecii Orășenești Titu și a altor trupe de teatru care au susținut momentul artistic în mod voluntar. Publicul, format din bibliotecari, elevi, cadre didactice și voluntari ai centrului din întregul județ, a fost profund impresionat de jocul actoricesc, pentru că, timp de o oră și jumătate, au retrăit împreună cu artiștii patimile domnitorului român. Tot cu această ocazie centrul de informare europeană a realizat două instruiri pentru bibliotecari din judeţul nostru în zilele de 27 şi 28 noiembrie pentru ca acesştia să poată să răspundă cât mai eficient solicitărilor venite din mediul rural şi urban care privesc oricare dintre domeniile de activitate ale instituţiilor Uniunii Europene.

EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să urmărească în continuare activitatea centrului!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte