Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2018
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
07.04.2009 - Ecodesign: Comisia adoptă norme pentru a reduce consumul de energie al surselor externe de energie
ED Targoviste
        Comisia a adoptat pe 6 aprilie 2009 un nou regulament pentru a îmbunătăți performanța energetică a surselor externe de energie, care ar trebui să reducă pierderile de electricitate ale acestor dispozitive cu aproape o treime până în anul 2020.

        Cantitatea de 9TWh economisită poate alimenta o țară de dimensiunea Lituaniei și va reduce emisiile anuale de CO2 cu peste 3 milioane de tone.

        «Această măsură de ecodesign va îmbunătăți considerabil performanța energetică a surselor externe de energie, care sunt utilizate pe scară largă în combinație cu o gamă largă de aparate de uz casnic și de echipamente de birou. Stabilirea unor cerințe de performanță energetică ambițioase constituie o contribuție importantă la îmbunătățirea eficienței energetice a Europei», a declarat Andris Piebalgs, Comisarul european pentru Energie.

        Reglementarea adoptată pe 6 aprilie 2009 stabilește cerințele pentru eficiența energetică a surselor externe de energie. Sursele externe de energie sunt dispozitive care transformă electricitatea din sursele principale în curent de joasă tensiune pentru aparatele casnice și echipamentele de birou cum ar fi telefoanele mobile și fără fir, laptop-urile, modemurile, etc. Cerințele în cauză se referă atât la eficiența «activă», atunci când un aparat se află în funcțiune, dar și la cea «no-load», adică la acel consum de energie înregistrat când același aparat este scos din priză. Aceste cerințe vor intra în vigoare în două etape, în 2010 și 2011, și corespund criteriilor de eficiență recunoscute la nivel internațional , care sunt realizate de modele cu eficiență sporită semnificativ comparativ cu un model mediu actual.

Sursa: Rapid - Press Releases - Europa


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european