Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
20.03.2015 - CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE EUROPEANĂ

Luna martie înseamnă pentru echipa EUROPE DIRECT noi axctivităţi dedicate de astă dată anumitor grupuri ţintă. Este vorba de liceeni, despre tineri aflaţi în plin proces de formare profesională. Astfel, campania ora de informare europeană iniţiată în anul 2009 de centrul mai sus menţionat continuă. De astă dată este vorba de două licee târgoviştene, anume Liceul Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu,, unde au fost desfășurate activități cu ocazia Zilei Mondiale a Apei și la Liceul Teoretic ,,Petru Cercel,, Târgovişte unde s-a desfăşurat o oră de informare europeană cu tema Cultură şi civilizaţie europeană la care au participat tineri de diferite vârste din cadrul instituţiei de învăţământ menţionate.

Doritorii de creație din cadrul liceului Tehnologic ,,Nicolae Ciorănescu,, au dat frâu liber imaginației, prin crearea unor diverse powerpoint-uri și desene, prezentându-le în fața celor prezenţi în vederea schimbului de idei şi creării unui mediu propice dezbaterii. La final, tinerii au fost premiați cu diplome de participare.

În a doua parte a zilei, coordonatorul centrului EUROPE DIRECT Târgovişte împreună cu voluntari au fost primiți cu dragă inimă de directorul și elevi ai Liceului Teoretic ,,Petru Cercel,,. Aici au discutaţiile au pornit de la un studiu de caz, în scopul descoperirii valorilor morale și legale ale statelor europene. Elevii s-au grupat și au analizat situația dată de persoanele invitate ajungănd la o concluzie comună și aflând câte ceva despre sistemul european de valori culturale. Nu în ultimul rând tinerii prezenţi la eveniment și-au învins temerea de a vorbi în public, dezvoltându-și încrederea în sine.

Feedback-ul primit din partea ambelor instituții de învățământ a fost benefic atât elevilor, cât și cadrelor didactice întâlnite care doresc o reîntâlnire cu echipa EUROPE DIRECT cât mai grabnică.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte