Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
16.11.2015 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii punctelor de informare europeană din județul dâmbovița în cadrul concursului "Activ, informat și non-formal în…Europa de acasă"

Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a încercat să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului prin intermediul celor care au ca principal rol diseminarea informației – bibliotecarii. Astfel, la această dată în Dâmbovița funcționează în un număr de aproximativ 90 de puncte de informare europeană care sunt deservite de bibliotecari/voluntari, toți în slujba cetățeanului.

Pentru a stimula implicarea acestora dar și pentru a răsplăti pe cei care desfăşoară activităţi cu tematică europeană, precum şi acţiuni de diseminare a informaţiei europene, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în această toamnă concursul cu premii Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă.

Concursul a cuprins 10 secțiuni și fiecare dintre acestea a avut un singur câștigător care a fost premiat cu un aparat foto model Canon Ixus 160. 
Secțiunile, respectiv câștigătorii sunt:

  1. Cel mai bun atelier de abilități practice – Biblioteca Comunală Dărmănești, reprezentată de bibliotecar responsabil Meli Perșunaru.
  2. Cea mai bună fotografie a unui eveniment – Biblioteca Orășenească Titu, reprezentată de bibliotecar responsabil Liliana Grigorescu.
  3. Cel mai bun eveniment (în aer liber, de interior sau mixt) – Biblioteca Comunală Valea Lungă, reprezentată de bibliotecar responsabil Elena Moraru.
  4. Cel mai bun proiect de promovare a tradițiilor locale într-o bibliotecă – Biblioteca Comunală Dragodana, reprezentată de bibliotecar responsabil Gabriela Chivulescu.
  5. Cea mai bună prezentare power point a activităților – Biblioteca Municipală Moreni, reprezentată de bibliotecar responsabil Diana Beldiman.
  6. Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri pe teme europene (drepturi, cetățenie, etc) – Biblioteca Comunală Raciu, reprezentată de bibliotecar responsabil Cateluța Barbu.
  7. Cel mai bun eveniment în parteneriat (biblioteci, ONG, biserică, școală, agenți economici, persoane fizice etc) – Biblioteca Comunală Pietroșița, reprezentată de bibliotecar responsabil Elena Negulescu.
  8. Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Biblioteca Orășenească Găești, reprezentată de bibliotecar responsabil Valentina Tufescu.
  9. Evenimentul cu cei mai mulți participanți – Biblioteca Comunală Valea Mare, reprezentată de bibliotecar responsabil Aurora Loliceru.
  10. Cel mai bun produs audio-video pe teme europene (interviu) – Biblioteca Orășenească Fieni, reprezentată de bibliotecar responsabil Maria Avrămescu.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, iar prin acest fapt toate categoriile de public ar beneficia de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

În 2015, competiția este la prima ediție, dar echipa EUROPE DIRECT dorește să transforme acest început în tradiție. Festivitatea de premiere s-a desfășurat la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.  
La cele 10 secțiuni au fost înscrise 70 de lucrări din 34 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Aceștia sunt campionii, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut! 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte