Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
17.12.2015 - Acord istoric pentru mediu, la Paris
ED Targoviste

Uniunea Europeană a jucat un rol-cheie în medierea tratatului istoric de la Paris, unde 195 de țări au convenit asupra unor noi ținte obligatorii în domeniul schimbărilor climatice. Tratatul stabilește limitarea încălzirii globale la cel mult 2°C peste nivelul pre-industrial. Deși angajamentele statelor participante nu sunt suficiente pentru atingerea unui nivel mai ambițios, acestea vor depune toate eforturile pentru a limita creșterea temperaturii la cel mult 1,5°C, ceea ce ar diminua semnificativ riscurile și consecințele schimbărilor climatice.

Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker a declarat: "Astăzi, lumea este unită în lupta împotriva schimbărilor climatice și primește o rază de speranță, o ultimă șansă să predea generațiilor viitoare o planetă mai sănătoasă, societăți mai echitabile și economii mai prospere. Acest acord solid va conduce lumea spre tranziția către energie curată la nivel mondial. Această înțelegere este, de asemenea, un succes pentru Uniunea Europeană. Am fost mult timp lideri mondiali în combaterea schimbărilor climatice și acordul de la Paris reflectă acum ambiția noastră. Doresc să-i mulțumesc negociatorul-șef al UE, comisarul Miguel Arias Cañete, și echipei sale pentru munca lor susținută, pentru că au făcut acest acord realizabil și pentru păstrarea Uniunii Europene ca jucător central pe parcursul negocierilor. Sunt mândru de voi toți."

Acordul de la Paris transmite un semnal clar investitorilor, mediului de afaceri și factorilor de decizie că tranziția către producerea de energie din surse regenerabile și renunțarea la combustibilii fosili sunt politici pe termen lung.

Persoane de contact pentru presă:
Anna-Kaisa ITKONEN (+32 2 29 56186)
Nicole BOCKSTALLER (+32 2 295 25 89)
Întrebări din partea publicului larg:
Europe Direct la telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini Utile


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european