Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
10.05.2016 - Micii cetățeni europeni în acțiune la Fieni!

În acest an, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște sărbătorește Ziua Europei printr-un complex de activități care se vor desfășura în mai multe locații din județ. Prima activitate dedicată evenimentului care reunește întregul continent a avut loc în data de 6 mai la Școala „Diaconu Coresi” din Fieni și a fost dedicată micilor cetățeni europeni din clasa a-II-a Step by Step. 

După o oră de informare în care au fost prezentate instituțiile Uniunii Europene pe înțelesul copiilor, trupa de teatru forum a Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște le-a oferit celor mici un exemplu despre cum ar trebui să se comporte niște adevărați cetățeni europeni în cadrul reprezentației de teatru social denumită sugestiv „Sunt cetățean european! Am drepturi și obligații!”

Tema piesei a fost violența în rândul tinerilor și pasivitatea cetățenilor atunci când sunt martori ai unor situații de acest gen. Îndrumați de doamnele învățătoare, dar și dând frâu liber imaginației, micii spectatori i-au impresionat și ei la rândul lor pe actorii-voluntari datorită dorinței de a se implica în rezolvarea problemei și a găsi soluții pentru a-i convinge pe agresori că violența nu aduce nimic bun.

În semn de apreciere pentru dezinvoltura, creativitatea lor și aportul adus la reușita activității, copiii au primit din partea echipei baloane și stegulețe cu steagul Uniunii Europene. La final, actorii le-au oferit și...autografe, pentru a-și aminti că trebuie să fie mereu niște cetățeni europeni activi pentru a schimba ceva în societate.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte