Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
08.09.2016 - Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște vă invită la documentare creative

Vineri, 7 octombrie 2016, ora 17.00 la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița în cadrul KineDok powered by One World Romania ediția a 2-a la Târgoviște prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște rulează filmul Tatăl meu, bancherul”.

Regizor: Ieva Ozolina

Anul apariției: 2015

Durata: 68’
Synopsis: O regizoare în căutarea tatălui ei care, imediat după căderea URSS-ului, se bucură de un succes rapid, dar care apoi dispare subit. Acum, optsprezece ani mai târziu, Interpolul îl găsește într-un azil psihiatric din Malaezia...
Bancherul Boriss Osipovs se bucură de un succes rapid imediat după căderea URSS-ului, dar părăsește Letonia pentru a evita să fie arestat pentru operațiuni ilegale. Cincisprezece ani mai târziu, familia lui primește o fotografie de la Interpol a unui domn în vârstă cu același nume, care trăiește într-un azil psihiatric din Malaezia. Să fie el? În ciuda rezervelor familiei sale, fiica lui, regizoarea de documentare Ieva Ozolina, începe o investigație pentru a afla adevărul despre bărbatul din fotografie. Tatăl meu, bancherul este o poveste emoționantă despre un bărbat care se pierde în vremuri de schimbare… și despre fiica lui care speră să îl găsească.

Trailer: https://vimeo.com/ondemand/myfatherthebanker

Premii:
1. Jihlava International Documentary Film Festival 2015 - Nomination for Silver Eye Award
Biografie: Ieva Ozolina este masterand al Academiei de Arte Frumoase din Letonia și a lucrat ca artist și designer de expoziții pentru mai bine de 10 de ani. În 2009 s-a înscris în programul de film al Academiei Letone de Cultura, cu scopul de a realiza un film documentar despre tatăl său dispărut - ,,My Six Million Dollar Father’’. În 2015 a obținut diploma de master absolvind Academia Letonă.

Interviu: EN - http://www.aljazeera.com/programmes/witness/2016/02/father-banker-latvia-160210085938362.html

Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița și Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, vă invită să vizionați o serie de filme în acest an după următorul program:

04.11.2016  17:00 Mame și fiice și O lume nouă
09.12.2016  17:00 Efectul Domino-ului

Despre filmele din programul KineDok aici: http://kinedok.net/films?locale=ro
_____________________________________________________________________
ORGANIZATOR LOCAL: Centru EUROPE DIRECT Târgoviște
PARTENER LOCAL: Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE:  http://www.kinedok.net | oneworld.ro
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

PARTENER DIGITAL: Canop


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte