Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.10.2016 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii punctelor de informare europeană din județul dâmbovița în cadrul concursului - Activ, informat și non-formal în…Europa de acasă

Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a încercat să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului prin intermediul celor care au ca principal rol diseminarea informației – bibliotecarii. Astfel, la această dată în Dâmbovița funcționează în un număr de aproximativ 90 de puncte de informare europeană care sunt deservite de bibliotecari/voluntari, toți în slujba cetățeanului.

Pentru a stimula implicarea acestora dar și pentru a răsplăti pe cei care desfăşoară activităţi cu tematică europeană, precum şi acţiuni de diseminare a informaţiei europene, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în această toamnă concursul cu premii Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă.

Concursul a cuprins 10 secțiuni și fiecare dintre acestea a avut un singur câștigător care a fost diferite seturi de jocuri necesare în activitatea zilnică a acestor instituții. 

Secțiunile, respectiv câștigătorii sunt:

  1. Cel mai bun atelier de abilități practice – Biblioteca Comunală Aninoasa, reprezentată de bibliotecar Nicoleta Casandrescu.
  2. Cea mai bună fotografie a unui eveniment – Biblioteca Comunală Perșinari, reprezentată de bibliotecar Ionela Petrișor.
  3. Cel mai bun eveniment (în aer liber, de interior sau mixt) – Biblioteca Comunală Moțăieni, reprezentată de bibliotecar Roxana Ilie.
  4. Cel mai bun proiect de promovare a tradițiilor locale într-o bibliotecă – Biblioteca Comunală Malu cu Flori, reprezentată de bibliotecar Jeanina Ochescu.
  5. Cea mai bună prezentare power point a activităților – Biblioteca Municipală Moreni, reprezentată de bibliotecar Elena Drăgulin.
  6. Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri pe teme europene (drepturi, cetățenie, etc) – Biblioteca Orășenească Titu, reprezentată de bibliotecar Nicoleta Liliana Grigorescu.
  7. Cel mai bun eveniment în parteneriat (biblioteci, ONG, biserică, școală, agenți economici, persoane fizice etc) – Biblioteca Comunală Dărmănești, reprezentată de bibliotecar Meli Perșunaru.
  8. Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Biblioteca Comunală Mătăsaru, reprezentată de bibliotecar Denisa Bodi.
  9. Cele mai reușite fotografii ale unui proiect cu finanțare UE care a schimbat localitatea mea – Biblioteca Comunală Ocnița, reprezentată de bibliotecar Violeta Dumitrescu.
  10.  Proiecte cu finanțare UE în comunitatea mea (film/interviu de maxim 5 minute), inclusiv cel mai bun produs audio-video pe teme europene – Biblioteca Comunală Nucet, reprezentată de bibliotecar George Stoenescu.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, iar prin acest fapt toate categoriile de public ar beneficia de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

În 2016, competiția este la a 2-a ediție, dar echipa EUROPE DIRECT dorește să transforme acest început în tradiție. Festivitatea de premiere s-a desfășurat la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.  

La cele 10 secțiuni au fost înscrise peste 70 de lucrări din 37 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Aceștia sunt campionii, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut! 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte