Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
27.12.2016 - Activitate la Penitenciarul Mărgineni

În urma unui eveniment din trecut în care voluntarii EUROPE DIRECT Târgoviște au pus în scenă o piesă de teatru forum cu o temă realistă care a atras publicul din cadrul Penitenciarului Mărgineni, de această dată echipa EUROPE DIRECT a avut surpriza de a se afla în public, în virtutea dreptului la replică în cadrul unei piese de teatru forum făurită de un grup de persoane lipsite de libertate din același penitenciar.

Activitatea a constat în urmărirea piesei de teatru forum după toate regulile sale. Prima parte a fost primită cu multă nerăbdare şi curiozitate din partea publicului şi a voluntarilor, care aveau drept indicii recuzita, decorurile, scenariul create de însăşi actorii piesei cu titlul "Mărul discordiei", unul suficient de ingenios cât să stârnească atenţia şi să ofere mici repere despre piesă.

Prima parte a piesei a constat în urmărirea desfăşurării acţiunii imaginate de deţinuţi care au gândit un scenariu simplu dar original, amuzant şi creativ prin propria definiţie. Mărul discordiei, este, precum spune şi titlul, chiar un copac pe care doi vecini ajung să îşi dispute drepturile, acesta fiind crescut pe hotarul dintre domeniile celor doi. Opresorul este un om influent, cu bani care reuşeşte să se impună în faţa vecinului său, opresatul, care nu are atât de multe argumente şi nici vreo putere deosebită asupra celorlalte personaje. Opresorul mituieşte reprezentantul Poliţiei, pe unul dintre reprezentanţii Primariei şi unul dintre reprezentanţii Bisericii pentru a-i da dreptate şi pentru a obține ceea ce își dorea - mărul. Povestea nu are o finalitate corectă pentru opresat, victima, tocmai de aceea în teatru forum publicul se poate implica în a doua parte a piesei pentru a găsi o solușie la problema prezentată pe scenă.

Atât voluntarii Centrului EUROPE DIRECT cât şi persoane private de libertate din public au dorit cu ardoare să urce pe scenă şi să rezolve o problemă a societăţii subtil conturată prin corupţie şi nedreptate. Finalul piesei a reuşit să aducă zâmbete pe chipurile tuturor, cei doi vecini ajungând să rezolve problema mărului, donându-l către Biserică pentru a fi de ajutor celor mai puţin norocoşi.

După piesă, atât voluntarii cât şi „locuitorii” Penitenciarului Mărgineni care au jucat în piesa de teatru forum au reuşit să dea un feedback şi să îşi planifice următoarele puncte în evoluţia pieselor de teatru pe care doresc să le susţină pe viitor.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte