Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
05.07.2017 - Voluntari EUROPE DIRECT Târgovişte în schimb de experienţă la EUROPE DIRECT Varna
Joi, 29 iunie, ora 7.30, Biblioteca Judeţeană I.H.Rădulescu Dâmbovița din Târgovişte a găzduit, în incinta sa, voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, bibliotecari care deservesc puncte de informare europeană din județ, public larg precum şi echipa managerială în vederea stabilirii ultimelor detalii înaintea plecării din Târgovişte o jumătate de oră mai târziu.
 
Înarmaţi cu voie bună, dar şi cu materiale de informare europeană, cei amintiţi mai sus s-au îndreptat, într-un schimb de experienţă spre o ţintă clară: Centrul EUROPE DIRECT Varna din Bulgaria, unde au ajuns şapte ore mai târziu. A urmat o vizită în Capitala Europeană a Culturii 2017 – Varna și a unor importante obiective turistice din orașul port la Marea Neagră cu o vechime de mii de ani.
 
Respectând programul prestabilit, sâmbătă, 30 iunie, a urmat schimbul de experienţă în care, într-o primă etapă, EUROPE DIRECT Târgovişte a prezentat evenimentele organizate şi derulate în anul în curs, dar şi oferta promovată în continuare – inovatoare şi bogată în diverse oportunităţi pentru tineri şi nu numai. În cea de a doua etapă, a sosit rândul gazdelor – EUROPE DIRECT Varna, dar și alte centru EUROPE DIRECT din România – ai căror reprezentanți au prezentat produse şi materiale informative, dar și proiecte de succes din regiunea din care provin, proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Activitatea de creaţie a fost cea care a urmat, activitate în cadrul căreia a fost organizat un atelier de lucru. Aşa cum îl recomandă şi inspiratul titlu „Imaginează, inovează...alături de tineri pentru tineri!”, a avut şi a şi îndeplinit drept obiective stimularea creativităţii şi a filantropiei.
 
A urmat o vizită la Biblioteca Regională Varna, unde tinerii voluntari au prezentat un interes deosebit în vederea acumulării unei game largi de informaţii. 
 
Schimbul de experiență a fost prilejuit de Aniversarea a 10 ani de la intrarea României și Bulgariei în Uniunea Europeană și a fost realizată cu sprijinul centrelor EUROPE DIRECT din Buzău, Făgăraș, Ploiești, Bistrița-Năsăud, Târgoviște și Varna, care au invitat diverși antreprenori locali să ne prezinte din experința personală/profesională, iar tema discuțiilor a reprezentat-o Antreprenor de 10 ani în UE. Toate acestea au fost posibile cu sprijinul managerului Centrului EUROPE DIRECT Varna, președintele Camerei de Comerț și Industrie Varna, domnul Ivan Tabakov, căruia îi mulțumim.
 
Şi dacă tot am ajuns la capitolul mulţumiri, voluntarii EUROPE DIRECT Târgovişte aduc recunoştinţa lor finanţatorilor care le-au asigurat un eveniment de nota 10 cu felicitări: Comisia Europeană şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
 
Ziua de 3 iulie a conţinut de asemenea o dezbatere despre evenimentele petrecute în cele trei zile de lucru efectiv ale schimbului. Impresiile au fost pozitive, iar participanții au făcut front comun, decretând cu sinceritate că a fost o experienţă deosebită, pe care nu ar ezita să o repete cât de curând.
 
Sintetizând experienţele şi activităţile incluse în această acțiune, pot afirma că întreaga echipă a Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene I.H.Rădulescu Dâmbovița a răspuns nevoilor de informare locală, atingându-şi în acelaşi timp scopurile propuse în planul său de evenimente pentru tineri.
 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte