Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
30.08.2017 - Voluntari EUROPE DIRECT Târgovişte în schimb de experienţă cu alte centre ED din România în cadrul taberei de abilităţi practice pe tema "Cu voi totul e mai simplu!"

Pentru a forma şi informa tinerii voluntari (care au devenit vectori de informare în cadrul comunităţilor din care provin, deservind unele Puncte de informare europeană din judeţ), precum şi echipa de proiect despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene, voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa au efectuat  în perioada 17 - 23 august 2017 o tabără cu tema Cu voi totul e mai simplu ! organizată în parteneriat cu centrul EUROPE DIRECT Comănești - Bacău, Mizil și Buzău.

Schimburile de experiență realizate în cadrul taberei au urmărit să ofere voluntarilor şi echipei ED Târgovişte ocazia de a afla cum funcţionează alte centre EUROPE DIRECT din țară, dar şi de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă şi despre felul în care aceste centre lucrează, despre  rolul tinerilor în construcţia Europei. Petrecerea timpului liber alături de copiii din cadrul Centrelor partenere: jocuri pe plajă, plimbări, scenete sau evoluții interpretative: muzică și dans, au contribuit la sporirea motivației tinerilor de a se implica în activitățile de voluntariat dezvoltate de Centrele Europe Direct, fapt care va duce la o creștere a reputației brand-ului „EUROPE DIRECT”, precum și la dezvoltarea personală a tinerilor participanți, dornici de cunoaștere și implicare socială.

Lucrul în echipă, precum și prezentarea tehnicilor de comunicare, a tehnicilor unui discurs de succes sau implicarea în activitățile de voluntariat inițiate de membrii rețelei Europe Direct, au condus la respectul și recunoștința tinerilor pentru aprofundarea spiritului civic precum și la conjugarea valorilor culturii organizaționale a reputatelor unități învățământ cu cele europene.

Totodată, s-a urmărit  sporirea motivaţiei şi a implicării în activităţile de voluntariat dezvoltate de centrul nostru, dar şi dobândirea unor abilităţi şi competenţe de lucru în echipă în activităţile de informare şi comunicare. La întoarcerea acasă participanţii vor prezenta rezultatele taberei efectuate în cadrul unor evenimente viitoare în bibliotecile, şcolile şi liceele din care provin sau organizate de ED Târgovişte. De asemenea, vor afişa pe panoul punctului de informare în cadrul cărora activează informaţii şi fotografii referitoare la schimburile de experiență efectuate.

Activitatea realizată cu voluntari din cadrul celor două centre de informare și comunicare este posibilă prin susţinerea financiară venită din partea Comisiei Europene şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa. 

În cadrul evenimentelor ce s-au derulat pe parcursul a 7 zile au avut loc şi diferite prezentări în vederea promovării proiectului EUROPE DIRECT, precum şi diseminarea rezultatelor obţinute până în prezent ce au fost susţinute utilizând metode ale educaţiei nonformale, iar în cazul nostru prin metoda teatrului forum. Mulțumim pe această cale echipei de voluntari care s-a implicat în realizarea piesei de teatru cu titlul Mărul discordiei sau despre drepturi fundamentale în UE și vă invitam, totodată, să fiți alături de noi în efortul nostru comun de a prezenta drepturile și obligațiile cetățenilor europeni.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte