Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.10.2017 - Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2017
ED Targoviste

În perioada 9-12 octombrie se va desfășura la Bruxelles ediția din acest an a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor. Aproximativ 6.000 de participanți și 600 de vorbitori din toată Europa și din afara ei se vor reuni, timp de patru zile, pentru a lua parte la peste 100 de atelierede lucru, dezbateri, expoziţii și manifestări pe tema dezvoltării regionale și locale.

Data: 

09/10/2017 - 12:00 to 12/10/2017 - 19:00

Locul: 

Bruxelles

Pe durata celor patru zile, funcționari din cadrul administraţiilor diferitelor regiuni şi oraşe, precum și experți și reprezentanți ai mediului academic, vor face schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. Evenimentul facilitează dialogul pe temapoliticii de coeziune a UE și sensibilizarea factorilor de decizie în privința importanței regiunilor şi oraşelor în procesul de elaborare a politicilor europene.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor este cel mai mare eveniment public de acest tip la nivel european. Ea este organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor (CoR) și de Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene. În cadrul acestui eveniment, va avea loc și ceremonia de premiere pentru concursul RegioStars.

Context

Regiunile şi oraşele sunt implicate în elaborarea majorității politicilor UE. Autoritățile publice de la nivelurile subnaţionale din UE răspund de o treime din cheltuielile publice (2.100 de miliardede euro pe an) și de două treimi din investiţiile publice (aproximativ 200 de miliarde de euro).

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor a debutat în 2003, după ce Comitetul Regiunilor a invitat reprezentanțele locale și regionale la Uniunea Europeană, care au sediul la Bruxelles, să-și deschidă simultan porțile pentru vizitatori, ca parte a unui concept comun denumit initial „Ziua porţilor deschise”. 

 

Pagini utile

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul evenimentului

Pagina de Facebook

Căutați #EURegionsWeek pe Twitter

Politica regională 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană