Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
24.10.2017 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii punctelor de informare europeană din județul dâmbovița în cadrul concursului

Activ, informat și non-formal în…Europa de acasă 

Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a încercat să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului prin intermediul celor care au ca principal rol diseminarea informației – bibliotecarii. Astfel, la această dată în Dâmbovița funcționează în un număr de aproximativ 90 de puncte de informare europeană care sunt deservite de bibliotecari/voluntari, toți în slujba cetățeanului.

Pentru a stimula implicarea acestora dar și pentru a răsplăti pe cei care desfăşoară activităţi cu tematică europeană, precum şi acţiuni de diseminare a informaţiei europene, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în această toamnă concursul cu premii Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă.

 Concursul a cuprins 10 secțiuni și fiecare dintre acestea a avut un singur câștigător care a fost diferite premiat cu un set de cărți cuprinzând volume de: cultură generală, informare, utilitare, best-seller, atât de necesare în activitatea de zi cu zi a unei biblioteci publice.

Secțiunile, respectiv câștigătorii sunt:

1.    Cea mai bună promovare pe facebook – Gogioiu Luminița – Biblioteca Orășenească Pucioasa.

2.    Cea mai bună fotografie a unui eveniment – Ilie Roxana – Biblioteca Comunală Moțăieni.

3.    Cel mai bun eveniment (în aer liber, de interior sau mixt) – Petrișor Ionela - Biblioteca Comunală Perșinari.

4.    Cel mai bun proiect de promovare a tradițiilor locale într-o bibliotecă – Loliceru Aurora - Biblioteca Comunală Valea Mare.

5.    Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci (maxim 5 minute) – Florea Daniela – Biblioteca Municipală Moreni.

6.    Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Niță Adriana – Biblioteca Comunală Slobozia Moară.

7.    Evenimentul cu cel mai mare număr de participanți realizat în parteneriat (biblioteci, ONG, biserică, școală, agenți economici, persoane fizice etc) – Dumitrescu Violeta - Biblioteca Comunală Ocnița.

8.    Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Faur Ileana – Biblioteca Județeană Dâmbovița.

9.    Cel mai frumos amenajat punct de informare europeană din Dâmbovița – Barbu Georgiana – Biblioteca Comunală Raciu.

10. Cel mai activ punct de informare europeană – Grigorescu Liliana Nicoleta – Biblioteca Orășenească Titu.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, iar prin acest fapt toate categoriile de public ar beneficia de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

În 2017, competiția este la a 3-a ediție, dar echipa EUROPE DIRECT dorește să transforme acest început în tradiție. Festivitatea de premiere s-a desfășurat la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.  

La cele 10 secțiuni au fost înscrise peste 50 de lucrări din 27 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Aceștia sunt campionii, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut! 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte