Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
19.11.2017 - Educația este sărbătorită în cadru nonformal la Târgoviște

Săptămâna 13-17 noiembrie a fost declarată în România Săptămâna Educației Globale. Tot în această perioadă se marchează și Zilele Învățării Nonformale, ocazia ideală pentru a promova participarea activă și implicarea tinerilor în viața comunității. În acest sens, instituțiile care utilizează metode educative interactive, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din județ, derulează în aceste zile activități menite să le dovedească adolescenților că învățarea poate fi și distractivă.

Trupa de teatru forum a Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat în plină activitate în tot acest interval. Astfel, au avut loc evenimente deosebite pentru a marca 30 de ani de Erasmus + în Uniunea Europeană, 10 ani în România, precum și Zilele Învățării Non-formale. Copii și tineri de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște sau de la școli gimnaziale din județ, grădinițe, bibliotecari și utilizatori ai serviciilor oferite de biblioteci, toți, au învățat mai multe despre ce înseamnă educația non-formală și cum poate ea să fie folosită în beneficiul nostru al tuturor, iar toate acestea sunt posibile prin programul Uniunii Europene ERASMUS +.

Ca de fiecare dată echipa de actori amatori – voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgviște a pus în scenă o reprezentație de teatru forum denumită „Lumea mea depinde de mine” cu tema hărțuirii în școală și pe Internet și modul în care acest fenomen poate distruge vieți. Publicul s-a arătat interesat de situația expusă, o dramatizare a problemelor din viața reală. După ce au urmărit povestea Ioanei, o tânără de condiție socială modestă care este hărțuită la școală și online de colegii proveniți din familii bogate, spectatorii au dorit să devină actori și să încerce să schimbe ceva în viața protagonistei. Implicarea lor a dus la modificarea deznodământului piesei și astfel, tinerii au înțeles cât de importantă este implicarea lor.

Activitățile s-au desfășurat în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine” și instituții de învățământ din județul Dâmbovița. Prin intermediul acestora, echipa EUROPE DIRECT Târgoviște a marcat atât Săptămâna Educației Globale, cat și Zilele Învățării Nonformale.

Intrați în gașca ZÎNaticilor și rămâneți alături de noi!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte