Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
16.04.2018 - Concurs Ziua Europei 2018
ED Targoviste

În planul său de evenimente pentru anul 2018, Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte din cadrul Bibliotecii Judeţene “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa va organiza, miercuri, 9 mai 2018, începând cu ora 09.00 un complex de activităţi dedicate ZILEI EUROPEI, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, sub genericul EU și UE – cetățenie europeană activă.

Ataşat, găsiţi Regulamentul complexului de concursuri și programul aferent acțiunii.

Vă aşteptăm!


~ REGULAMENT CONCURS~

Data: 9 mai 2018

Locaţie: Sala de conferințe a Bibliotecii Județene

Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița


Ajunsă la cea de-a zecea ediţie, manifestarea dedicată Zilei Europei, doreşte să implice cetăţeni ai judeţului Dâmboviţa, fie ei tineri sau adulţi, nepoţi sau bunici. Activitatea concurs va avea loc miercuri, 9 mai 2018, la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, începând cu orele 09.00. În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună printr-un complex de  concursuri cu premii  cu tema EU și UE – cetățenie europeană activă.

Echipajele alcătuite din 4 membri vor fi premiate.

Participanţii vor fi întâmpinaţi cu surprize şi cadouri în cadrul ”Tombolei europene”.

În cadrul activităţii elevi de la clasele IX-XII de la Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, Liceul Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgoviște, Liceul Teoretic Petru Cercel Târgoviște și Liceul Voievodul Mircea Târgoviște (partenerii noștri), se vor întrece în mai multe probe.

Fiecare participant, membru în delegaţie sau susţinător, va fi răsplătit, indiferent de rezultat.

În cadrul delegaţiei, fiecare elev va avea câte o sarcină, după cum urmează:

 - 1 reprezentant va desena. Proba este lansată o dată cu deschiderea evenimentului;

 - 1 coordonator/ambasadorul ţării va prezenta idei despre ţara pe care o reprezintă, într-un mod cât mai original, acesta poate fi ajutat şi de restul echipei ca şi figuranţi, inclusiv de susţinători. Durata prezentării - 5 – 7 minute.

- 1 reprezentant care introduce echipa în scenă într-un mod cât mai creativ. Împreună vor susține o scenetă pe care o au deja pregătită şi care are legătură cu un set de cuvinte primit prin tragere la sorți și cu țara din Uniunea Europeană aleasă. Durata scenetei - 5 – 10 minute.

- 1 reprezentant care va cânta pe negativ sau acompaniat o melodie din repertoriul universal (se acceptă duete);

- dans la care participă toţi delegaţii;

Echipajele se vor înscrie pe baza unui “dosar” care va cuprinde:

- Nume, prenume reprezentant şi proba pe care o va efectua.

- Unitatea de învăţământ și clasa, profesor/profesori/bibliotecar coordonator/i.

- E-mail şi nr. de telefon cadre/profesori însoțitori.

- Numărul de susţinători ai echipei/colegi de liceu participanți.

ATENŢIE!

Toate activităţile sunt punctate, inclusiv dosarul de înscriere.

Dosarele vor fi depuse până în data de 25 aprilie (inclusiv) ora 16.00, la sediul Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte, situat în Târgovişte, str. Stelea, nr. 2, parter.

Vă rugăm să indicaţi în dosarul de înscriere datele de contact ale persoanei (număr de telefon mobil) pentru cuvintele cu care va fi creată sceneta, ordinea intrării în concurs și țările UE ce vor fi reprezentate.

Fiecare echipaj intrat în concurs va trece prin următoarele probe:

1.    Se va da startul la desen, fiecare delegat însărcinat să realizeze un desen reprezentativ pe tema EU și UE – cetățenie europeană activă. Desenul va fi realizat de un singur individ cu materialele sale. Timp de lucru – 1 oră și 30 min. Echipele îşi vor aduce materialele necesare pentru desen cu excepția flipchart sau şevalet pe care le pune la dispoziție Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște. Delegaţia care nu respectă regulile va fi eliminată!

2.    Prezentarea țării membră UE de către ambasador. Poate să fie ajutat de un Power Point sau un film scurt;

3.    Susținerea scenetei [participă toţi delegaţii] – 5-10 minute.

4.    Moment artistic: cântec urmat de dans.  

Menţionăm că, elevii – susţinători (colegii de liceu) pot interveni cu idei proprii (steguleţe, insigne, tricouri etc.)]

Atât susţinătorii, cât şi delegaţii primesc câte un premiu/cadou prin tragere la sorţi în cadrul Tombolei europene.

Informaţii suplimentare :

tel: EUROPE DIRECT 0345100581;

sau

0724477991 – Vlăduţ Andreescu;

e-mail:office@edtargoviste.ro


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte