Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
05.09.2018 - Voluntari EUROPE DIRECT Târgovişte în tabăra de abilităţi practice cu tema "Cu voi totul e mai simplu!"

Pentru a forma şi informa tinerii voluntari (care au devenit vectori de informare în cadrul comunităţilor din care provin, deservind unele Puncte de informare europeană din judeţ), precum şi echipa de proiect despre procesul de integrare europeană şi pentru a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene, voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa au efectuat în perioada 28 august – 3 septembrie 2018 o tabără cu tema Cu voi totul e mai simplu !

Schimburile de experienţă realizate în cadrul taberei au urmărit să ofere voluntarilor şi echipei ED Târgovişte ocazia de a se cunoaşte mai bine între ei, de a învăţa despre modul de viaţă şi despre felul în care se lucrează cu voluntarii, despre rolul tinerilor în construcţia Europei. Petrecerea timpului liber alături de tineri: jocuri pe plajă, plimbări, scenete sau evoluţii interpretative: muzică şi dans, au contribuit la sporirea motivaţiei participanților de a se implica în activităţile de voluntariat dezvoltate de Centre EUROPE DIRECT, fapt care va duce la o creştere a reputaţiei brand-ului „EUROPE DIRECT”, precum şi la dezvoltarea personală a tinerilor prezenți, dornici de cunoaştere şi implicare socială, mai ales că o parte din echipa de voluntari vor pleca în alte județe sau țări membre UE la studii. Lucrul în echipă, precum şi prezentarea tehnicilor de comunicare, a tehnicilor unui discurs de succes sau implicarea în activităţile de voluntariat iniţiate de membrii reţelei Europe Direct, au condus la respectul şi recunoştinţa tinerilor pentru aprofundarea spiritului civic precum şi la conjugarea valorilor culturii organizaţionale a reputatelor unităţi de învăţământ cu cele europene. Totodată, s-a urmărit sporirea motivaţiei şi a implicării în activităţile de voluntariat dezvoltate de centrul nostru, dar şi dobândirea unor abilităţi şi competenţe de lucru în echipă în activităţile de informare şi comunicare. O dată cu întoarcerea acasă, în cadrul unor activități viitoare ce vor avea loc în bibliotecile, şcolile şi liceele din care provin sau organizate de ED Târgovişte, voluntarii vor prezenta rezultatele taberei efectuate. De asemenea, vor afişa pe panoul punctului de informare în cadrul căruia activează informaţii şi fotografii referitoare la schimburile de experienţă efectuate. În cadrul evenimentelor ce s-au derulat pe parcursul a 7 zile au avut loc şi diferite prezentări în vederea promovării proiectului EUROPE DIRECT, precum şi diseminarea rezultatelor obţinute până în prezent ce au fost susţinute utilizând metode ale educaţiei nonformale, iar în cazul nostru prin metoda teatrului forum. Mulţumim pe această cale echipei de voluntari care s-a implicat în realizarea pieselor de teatru forum din acest an despre drepturi fundamentale în UE şi vă invitam, totodată, să fiţi alături de noi în efortul nostru comun de a prezenta drepturile şi obligaţiile cetăţenilor europeni.

Activitatea a fost posibilă prin susţinerea financiară venită din partea Comisiei Europene şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte