Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
25.09.2018 - România, ajutată să-și atingă obiectivele privind reciclarea deșeurilor municipale
ED Targoviste

Comisia Europeană a propus luni, 24 septembrie, o serie de măsuri care să vină în sprijinul a 14 state membre, printre care și România, în ceea ce privește gestionarea și reciclarea deșeurilor municipale.

Conform celui mai recent raport privind modul în care sunt aplicate reglementările europene în materie de gestionare şi reciclare a deşeurilor, 14 state membre (România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Grecia, Croația, Portugalia, Slovacia, Spania, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia, Malta) riscă să nu-și poată atinge ținta de reciclare de 50%, stabilită la nivelul UE pentru anul 2020.

În ciuda progreselor înregistrate, Comisia a identificat decalaje semnificative în rândul statelor membre. Acestea trebuie rezolvate rapid, astfel încât europenii să se poată bucura de beneficiile economice şi de mediu aduse de economia circulară.

Comisia Europeană a prezentat un plan detaliat de acțiune care să vină în sprijinul statelor vizate pentru a asigura conformitatea cu normele europene în domeniu. În urma publicării acestui raport, Comisia va efectua vizite la nivel înalt în aceste țări, pentru a discuta oportunitățile și provocările cu autoritățile naționale, regionale și locale și părțile interesate relevante, inclusiv mediul privat.

Context

Potrivit unor estimări recente ale Băncii Mondiale, cantitatea de deșeuri generate la nivel global va crește, de la 2,01 miliarde de tone în 2016, la 3,40 miliarde de tone în 2050.

Raportul Comisiei Europene se bazează pe date la nivel național privind aplicarea legislației UE în materie de deșeuri, între 2013 și 2015, precum și pe studii privind deșeurile municipale, deșeurile din construcții și demolări, deșeurile periculoase și deșeurile de echipamente electrice și electronice.

 

Persoane de contact pentru presă

Enrico Brivio Tel.: +32 229 56172

Daniela Stoycheva – Tel.: +32 229 53664

 

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Raport implementare legislație europeană privind deșeurile (pdf)

Raport gestionare deșeuri - Banca Mondială


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european