Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
25.03.2019 - Stă în puterea ta să decizi viitorul Europei! EUROPE DIRECT Târgoviște continuă campania de promovare a importanței participării la alegerile europarlamentare din mai 2019
ED Targoviste

Provocările societății moderne sunt din ce în ce mai dificil de abordat. În acest context, viitorii europarlamentari vor avea o misiune grea, iar participarea tuturor cetățenilor la euro-alegerile din luna mai este crucială.

Din nefericire, din ce în ce mai mulți cetățeni cu drept de vot aleg să nu-și exprime părerea, iar acest lucru afectează întreaga comunitate. Întrucât o mare parte dintre cei care ignoră scrutinele sunt tineri, instituțiile europene care au rolul de a promova importanța participării la alegerile europarlamentare organizează diferite activități pentru a le stimula acestora spiritul civic.

Cu această ocazie, echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște se află, din nou, în mijlocul tinerilor din județul Dâmbovița. Cei care votează pentru prima dată cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai sunt invitați să participe la activități de informare și conștientizare dedicate prevenirii absenteismului la vot.

Astfel, trupa de teatru forum a centrului european va susține marți, 26 martie, începând cu ora 12:30, o reprezentație denumită Stă în puterea ta să schimbi ceva! Activitatea va avea loc la Liceul Teoretic Ion Ghica din Răcari și va reuni elevi, cadre didactice și voluntari interesați de viitorul Europei și dornici să schimbe ceva în comunitatea din care fac parte.

Întrucât lipsa informării și, mai nou, euroscepticismul, sunt unele dintre principalele cauze ale absenteismului la vot (indiferent de natura scrutinului), EUROPE DIRECT va derula și un seminar dedicat elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Voievodul Mircea Târgoviște. Acesta este denumit Ce face Uniunea Europeană pentru mine? și va avea loc vineri, 29 martie, începând cu ora 11:00.

În cadrul orei de informare, tinerii vor afla care sunt oportunitățile de care se pot bucura datorită apartenenței României la UE, precum și care este rolul Parlamentului European în viața cetățenilor. Pentru desfășurarea activităților de stimulare a spiritului civic și conștientizare din cadrul campaniei Stă în puterea ta să schimbi ceva!, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște va avea sprijinul Mândruței Andreescu, lucrător de tineret și multiplicator voluntar al informației europene, membru al echipei Young Multipliers – grup constituit de Comisia Europeană pentru promovarea importanței participării la alegerile europarlamentare.

Vă așteptăm să fiți alături de noi marți, 26 martie, începând cu ora 12:30 la Liceul Teoretic Ion Ghica Răcari și vineri, 29 martie, începând cu ora 11:00 la Liceul Tehnologic Voievodul Mircea Târgoviște!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte