Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
09.05.2019 - Ziua Europei la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște

    Ziua de 9 mai este un eveniment important pentru toată comunitatea europeană. Cetățenii Uniunii Europene sărbătoresc ziua in care s-a pus piatra de temelie a actualei societăți globalizate – Ziua Europei.

   Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat și de această dată în mijlocul tinerilor dornici de informare europeană și a organizat, pentru cea de-a unsprezecea oară, o manifestare dedicată acestei zile importante. Spectacolul-concurs s-a desfășurat în parteneriat cu Grădinița PP nr. 1 Târgoviște, Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgoviște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița şi Universitatea Valahia din Târgoviște prin Facultatea de Drept și Științe Administrative sub tema Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni! și a avut drept scop promovarea mentalității europene, popularizarea fenomenului de Uniune Europeană, informarea populației cu privire la beneficiile aduse de către aceasta şi promovarea alegerilor europarlamentare în rândul tinerilor care vor vota pentru prima dată în 2019.

    Evenimentul a fost deschis de către cei mai mici cetățeni europeni, preșcolarii de la Grădinița PP nr. 1 Târgoviște. Dezinvolți și cu un deosebit talent artistic, cei mici au fost foarte îndrăgiți de public. Ei au prezentat o frumoasă paradă costumelor steagurilor Uniunii Europene realizate din materiale reciclabile și care au redat drapelele statelor membre.

    După așa o defilare, a venit și rândul celor mari să-și arate priceperea în domeniul Uniunii Europene. Echipajele alcătuite din câte 4 participanți provenind de la liceele menționate mai sus s-au întrecut în proba de desen, dans, creativitate artistică (realizarea unei scurte scenete în care să se folosească niște cuvinte impuse), muzică și dans, dar şi cunoştinţe generale despre ţările membre UE prin prezentări (filmuleţe/power point). Lupta a fost strânsă, elevii au fost foarte creativi și au dat dovadă de multă seriozitate în pregătirea momentelor artistice, iar la final echipajele au fost premiate cu obiecte utile în activitatea și timpul liber - rucsacuri pentru drumeţie. Jurizarea a fost asigurată de studenți de la Facultatea de Drept și Științe Administrative.

    Tinerii au fost încurajați de un număr mare de susținători. Pe lângă spectacolul urmărit, ei s-au bucurat și de premii-surpriză oferite de organizatori. Fiecare participant și persoană din public și-a încercat norocul la Tombola Europeană denumită sugestiv „Te implici și câștigi!”, iar toți cei prezenţi au fost câștigători. Premiile (rucsacuri, tricouri, sacoşe cu sigla Comisiei Europene, baloane, insigne cu îndemn la vot, pixuri, etc) imprimate cu sigla EUROPE DIRECT Târgoviște și/sau cu însemnele Uniunii Europene au fost pe placul câștigătorilor și cu toții s-au declarat mulțumiți.

     Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să fie prezenţi și la alte activități de acest gen! Sperăm că tinerii au înțeles mesajul pe care am încercat să-l transmitem și vor deveni din ce în ce mai activi în societate participând pentru prima dată la vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019! Rămâneți alături de noi!

 CENTRALIZATOR NOTE CONCURS Alo! Parlamentul European? Aici cetăţenii europeni!- ZIUA EUROPEI 2019

             

 

Ordinea intrării în concurs a echipajelor

NOTA PREZENTARE ȚARĂ

NOTA SCENETĂ

NOTA PROGRAM ARTISTIC

NOTA DESEN

TOTAL PUNCTAJ

Proba câștigată

 

Echipaj nr. 1, coordonator Denisa Toader - Grecia, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște

6

5

5

9

25

CEL MAI BUN DESEN

 

Echipaj nr. 2, coordonator Anca Mihaela Rafira - Italia, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște

7

9

5

6

27

CEA MAI BUNĂ SCENETĂ

 

Echipaj nr. 3, coordonator Daniela Ionescu - România, Liceul „Voicevodul Mircea” Târgoviște

7

6

9

5

27

CEL MAI BUN MOMENT ARTISTIC

 

Echipaj nr. 4, coordonator Simona Duţă - Spania, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște                                           

9

7

5

5

26

CEA MAI BUNĂ PREZENTARE A UNEI ȚĂRI

 

             

 

 

JURIUL

         

 

 

Albert Gagionea - președinte

     

 

 

Dan Nedelcu - membru

     

 

 

Alice Bitan - membru

     

 

 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte