Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
22.10.2019 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii punctelor de informare europeană din județul dâmbovița în cadrul concursului "Activ, informat și non-formal în…Europa de acasă"

Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a încercat să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului prin intermediul celor care au ca principal rol diseminarea informației – bibliotecarii. Astfel, la această dată în Dâmbovița funcționează în un număr de aproximativ 90 de puncte de informare europeană care sunt deservite de bibliotecari/voluntari, toți în slujba cetățeanului.

Pentru a stimula implicarea acestora dar și pentru a răsplăti pe cei care desfăşoară activităţi cu tematică europeană, precum şi acţiuni de diseminare a informaţiei europene, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în această toamnă concursul cu premii Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă.

 Concursul a cuprins 10 secțiuni și fiecare dintre acestea a avut un singur câștigător care a fost premiat cu seturi educaționale (microscop și/sau telescop) necesare în desfășurarea de ateliere pentru copii și tineri

Secțiunile, respectiv câștigătorii sunt:

1.    Pentru implicarea în proiecte – Grigorescu Nicoleta – Biblioteca Orășenească Titu.

2.    Cea mai bună fotografie a unui eveniment –Antohi Ana Georgiana – Biblioteca Comunală Conțești.

3.    Cel mai bun eveniment (în aer liber, de interior sau mixt) – Ilie Roxana - Biblioteca Comunală Moțăieni.

4.    Cel mai bun proiect de promovare a tradițiilor locale într-o bibliotecă – Lixăndroiu Mariana - Biblioteca Comunală Gura Foii.

5.    Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci (maxim 5 minute) – Belbe Florentina – Biblioteca Comunală Voinești.

6.    Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Gogioiu Luminița – Biblioteca Orășenească Pucioasa.

7.    Evenimentul cu cel mai mare număr de participanți realizat în parteneriat (biblioteci, ONG, biserică, școală, agenți economici, persoane fizice etc) – Barbu Cateluța Georgiana - Biblioteca Comunală Raciu.

8.    Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Loliceru Aurora – Biblioteca Comunală Valea Mare.

9.    Cea mai frumoasă bibliotecă/Cel mai frumos punct de informare europeană din Dâmbovița – Avrămescu Maria – Biblioteca Orășenească Fieni.

10.  Cel mai interesant experiment științific/Cel mai înmdemânatic și rapid bibliotecar – Radu Abdreea Cristina – Biblioteca Comunală Braniștea.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, iar prin acest fapt toate categoriile de public ar beneficia de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

În 2019, competiția este la a 5-a ediție, dar echipa EUROPE DIRECT dorește să transforme acest început în tradiție. Festivitatea de premiere s-a desfășurat la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.  

La cele 10 secțiuni au fost înscrise peste 57 de lucrări din 28 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Aceștia sunt campionii, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut! 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte