Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
09.05.2020 - Comisia prezintă un proiect de norme pentru un mecanism de finanțare menit să sprijine noi proiecte în domeniul energiei din surse regenerabile
ED Targoviste

Comisia a lansat o consultare, pe parcursul a patru săptămâni, cu privire la proiectul său de norme referitoare la un nou mecanism de finanțare menit să sprijine proiecte privind energia din surse regenerabile în întreaga Europă.

Principalul scop al acestui mecanism este acela de a le permite statelor membre să colaboreze mai bine pentru a-și atinge obiectivele privind energia din surse regenerabile, prin investiții comune. Mecanismul, prevăzut în Regulamentul privind guvernanța uniunii energetice, le va permite „statelor membre care contribuie” să aducă în mod voluntar contribuții financiare care vor fi utilizate pentru a sprijini proceduri de ofertare vizând noi proiecte privind energia din surse regenerabile în alte state membre („state membre gazdă”).

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: „Trebuie să utilizăm toate instrumentele de care dispunem pentru a încuraja investițiile în energia din surse regenerabile. Acest nou mecanism le va oferi statelor membre o altă posibilitate de a contribui la obiectivele noastre în materie de energie și climă, investind în locuri în care resursele regenerabile sunt abundente, fiind deci cel mai logic să existe dezvoltare în domeniu. Este o abordare deosebit de relevantă în contextul redresării post-criză, în cadrul căreia mecanismul ar putea contribui la stimularea economiei în statele membre grav afectate, atât prin lansarea de proiecte la scară largă, cât și prin sprijinirea IMM-urilor locale și crearea de locuri de muncă.”

După analizarea observațiilor primite în cadrul acestei consultări, Comisia va adopta actul de punere în aplicare pentru a institui mecanismul, cu condiția ca acesta să obțină votul pozitiv din partea comitetului uniunii energetice, compus din experți din statele membre. Mecanismul ar trebui instituit la începutul anului 2021, astfel cum se prevede în Regulamentul privind guvernanța. Mai multe informații sunt disponibile online.

Persoane de contact pentru presă:

Tim McPhie — tel.: + 32 229 58602;

Ana Crespo Parrondo — tel.: + 32 229 81325


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european